Argeș. Târgurile și piețele verificate înainte de Paște

controale arges, paste DSVSA  Argeș a transmis că vor fi verificați toți agenții economici care comercializează produse cu specific pascal, dar și fermierii, târgurile, pieţele şi condiţiile de transport.   Pentru a stabili clar unde vor fi comercializați mieii de Paște, DSVSA a făcut publică lista cu pieţelor din judeţ autorizate  dar şi a medicilor veterinari ce pot fi contactaţi la nevoie.

De asemenea, a fost întocmit un program de lucru care cuprinde toți medicii veterinari, a circumscripţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi circumscripţiilor sanitar- veterinare zonale.

controale de paste, arges

Astfel că, în perioada 05.04- 07.05.2019,  dinaintea Sărbătorilor Pascale Catolice și Sărbătorilor Pascale Ortodoxe,  se vor verifica  modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din toate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică şi va fi sancţionată orice încălcare a prevederilor legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.

Totodată, primăriile care doresc să trebuie să înființeze puncte temporare de sacrificare a mieilor si iezilor, trebuie să  anunţe DSVSA  pentru a fi sprijinite să respecte legislația sanitar- veterinare, inclusiv asigurarea de personal sanitar-veterinar, și permanența acestuia, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, în toate piețele agroalimentare si alte locuri amenajate si autorizate sanitar veterinar.

A fost stabilit și un program de lucru, de  luni  până vineri, între orele 8.30-17:00, iar sâmbăta și duminica între orele 8.00-14.30. Sesizari se pot face permanent la tel.0248211199.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s