Olt. Consilierii județeni PNL au cerut înființarea unei noi secții la SJU Slatina

Sedinta CJ - liberali si noua sectiePe ordinea de zi a Consiliului Județean Olt s-a aflat o hotătâre cu privire la repartizarea comunităților administrativ-teritoriale  a sumelor defalcate pe valoare adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul 2019, estimările pentru anii 2020-2022 pentru bugetul județului Olt, hotărâre care a fost aprobată în unanimitate.

Grupul PNL Olt a propus formarea unei comisii în care să fie reprezentanți ai tuturor partidelor politice din Consiliul Județean, în vederea înființării unei Secții de Radioterapie la Spitalul de Urgență Județean Slatina.

Consilierul Județean PNL, dr. Viorel Dumitrescu a explicat președintelui CJ Olt, Marius Sedinta CJ OltOprescu că această secție ar fi foarte necesară, fără să coste prea mult. „Un echipament de radioterapie are o valoare estimată de 10 mil. lei. Modalitățile de finanțare sunt fondurile europene, în parteneriat public-privat și asocierea consiliului județean cu alte instituții. La ora actuală în România există un aparat de radioterapie la 1 milion de locuitori, iar în Uniunea Europeană există un aparat la 100.000 de locuitori. În zona Olteniei există doar 2 aparate de radioterapie care sunt la Craiova, unul în mediul privat, altul la Spitalul Județean de Urgență Craiova nefuncționând din lipsă de piese”.

Inițiatorul proiectului a solicitat președintelui CJ Olt acordul pentru înființarea unei comisii pentru a studia oportunitatea înființării unei secții de radioterapie și supunerea la vot a propunerii, însă Marius Oprescu, președintele CJ Olt a menționat că „nu supunem noi la vot lucruri pe care s-ar putea să nu le prevadă regulamentul. Înființarea secției se face printr-o modificare de organizare cu acordul Ministerului Sănătății și nu poate fi hotărâtă aici! În ceea ce privește aparatul de radioterapie, dacă valoarea lui este cea prezentată, o să-l cumpere Consiliul Județean” a conchis președintele Consiliului Județean.

Mai multe amănunte la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro

Redactor Ionuț Cocârlău, reporter/ op. Imag Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s