Șomerii prea puțin interesați de locurile de muncă

biursaVineri, 12 aprilie 2019, în toată țara a avut loc Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de agențiile județene, ocazie cu care au fost oferite nu mai pun de 44.606 locuri de muncă. La nivel național, au fost prezente 29.896 persoane, dintre care 282 tineri cu risc de marginalizare socială.

Un număr de 11.923 de persoane au fost selectate în vederea încadrării, dintre care 44 tineri cu risc de marginalizare socială. Au fost angajate pe loc 911 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 27 dintre acestea având studii superioare şi 884 persoane cu studii medii.

Principalele ramuri de activitate cărora le corespund meseriile în care au fost încadrate pe loc cele 911 persoane sunt următoarele: hoteluri şi alte facilități de cazare (260), construcții de clădiri (84), fabricarea autovehiculelor de transport rutier (70), etc.

 Vâlcea. Prefectul Florian Marin, prezent la Bursă

bursa valcea cu prefectul
Marin Florian

În județul Vâlcea, prima ediție din acest an a Bursei Forței de Muncă,  organizată de AJOFM Vâlcea, s-a desfășurat la sediul Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților, începând cu ora 9.00.  La această Bursă peste 40 de angajatori au oferit 425 de locuri de muncă vacante, cele mai multe dintre acestea fiind în domeniile: construcții, alimentație publică, turism, etc, dar și necalificați.

subprefecta la bursa valcea
Aurora Gherghina

Prezenți la eveniment au fost și prefectul vâlcean, Florian Marin, împreună cu subprefectul Aurora Gherghina, care au dorit să vadă interesul șomerilor în a ocupa un loc de muncă.
,,În această dimineață, începând cu ora 9.00 ,am participat împreună cu doamna subprefect Aurora Gherghina la deschiderea Bursei Generale a Locurilor de Muncă, organizată de către Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Vâlcea, la sediul Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților Vâlcea.
Oferta de locuri de muncă era una variată, dar din discuțiile purtate cu angajatorii ,în pofida numărului mare de participanți, se manifestă o tendință scăzută de accesare a locurilor de muncă din partea șomerilor.
Felicitări conducerii AJOFM Vâlcea și CRFPA Vâlcea, pentru buna organizare a manifestării și mult succes angajatorilor dar și celor care caută și își doresc cu adevărat un loc de muncă!”
a precizat, Marin Florian.

 Olt. Aproape 1000 de persoane s-au îngrămădit la bursă

Bursa 1

 Pentru prima dată de foarte mulți ani, la Bursa Generala a Locurilor de Muncă din Olt,  au venit nu mai puțin de 992 de persoane, multe nu pentru a-și căuta un loc de muncă ci pentru a semna carnetul de șomaj.

Constantin Câtu, directorul executiv al AJOFM Olt, ne-a declarat că agenția a pus la dispoziția celor 992 de persoane care au participat la bursa generală 1.052 de locuri de muncă oferite de 62 agenți economici. Dintre  acestea 429 persoane au fost selectate pentru interviu sau Bursa 2probă de lucru, respectiv 368 în Slatina şi 61 în Caracal.
Principalele locuri de muncă oferite de angajatorii olteni au fost: inginer construcții civile, economist, şef departament, inginer drumuri, agent vânzări, lucrător gestionar, lăcătuş mecanic, zidar, rosar tencuitor, fierar betonist, dulgher, operator confecţioner, confecţioner asamblor articole textile, muncitor necalificat.

Argeș. Peste 600 de locuri de muncă oferite de agenții economici argeșenibursa arges 1

Și AJOFM Argeş  a organizat  Bursa Generală a Locurilor de Muncă, oferind peste 600 de locuri de muncă.

Acțiunea a avut loc la Pitești, în Sala Sporturilor și la agențiiloe locale din Câmpulung Muscel și Curtea de Argeș,  începere de la ora 10.00.

Astfel, la Pitești sunt 348 de locuri de muncă, puse la dispoziție de 23 de firme. La Câmpulung, 17 firme au pus la dispoziție 203 locuri de muncă vacante. La Curtea de Argeș sunt 83 locuri de muncă vacante, puse la dispoziție tot de 17 firme.

Potrivit directorului AJNicolae-Badescu, bursa argesOFM Argeș,  Nicolae Bădescu, la bursă și-au arătat disponibilitatea angajării 57 de firme care au oferit  634 de locuri de muncă.

Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s