Olt. Alianța 2020 USR PLUS și-a lansat candidații și la Slatina

Cristi Ghinea, USR
Cristian Ghinea

Vineri, 20 aprilie 2019, în sala de conferințe a unui cunoscut hotel din Slatina, o parte dintre candidații la europarlamentare ai Alianței 2020 USR PLUS, au susținut o conferință de presă în care și-au prezentat proiectele lor pentru dezvoltarea țării la nivel național și local. Candidații au ajuns în județul Olt la invitația președintelui Silviu Anton, cu vestita caravană, printre aceștia numărându-se Cristian Ghinea, Dragoș Pâslaru, Clotilde Armand, Ioan Dragoș Tudorache, Nicolae Ștefănuță, Ramona Victoria Strugariu, Vlad Gheorghe și mulți alții.

,,Vrem să trimitem în Parlamentul European oameni capabili să ne reprezinte, nu analfabeți funcționali. Avem pe lista noastră oameni care știu foarte bine cum funcționează instituțiile europene, oameni cu experiență în guvernare, antreprenori și manageri de succes și oameni inimoși din societatea civilă” a spus pentru început, Cristian Ghinea, cel care a fost gazda evenimentului.

Nicolae Ștefănuță, diplomat european, care activează la nivelul Uniunii Europene din

Dragos Paslaru
Dragoș Pâslaru

2007, a remarcat că românii au avut niște așteptări foarte mari, însă „clasa politică nu le-a îndeplinit așteptările ce țin de șosele, dar ce mă doare pe mine cel mai tare, e că nu le-a îndeplinit în ceea ce privește drepturile europene ale românilor” precizează candidatul aflat pe lista USR-PLUS, care menționează că „Alimentele de proastă calitate aduse în țară nu le trimite U.E., ci Uniunea tocmai în această săptămână a rezolvat problema, dând OPC-urilor voie să taxeze companiile care fac asemenea lucruri. Noi vrem să vă spunem adevărul, vrem să vă oferim competență, vrem ca noi, noua generație, să avem șansa să fim în politică și să vă reprezentăm altfel. <<Votați-vă nepoții, nu votați toți hoții>>, acesta este mesajul pe care vreau să vi-l dau”.

Clotilde Armand, USR
Clotilde Armand

Pe partea de justiție, se dorește a se face legi pentru combaterea corupției și spălării de bani, care nu este o problemă doar în România, ci este o problema la nivelul Europei. „Pornim de la principiul că statul de drept nu este negociabil și susținem un mecanism MCV pentru toate statele membre, susținem libertatea presei și susținem România în Schengen, în mod real, voind să transmitem acel cadru de stabilitate și echilibru politic care să ne permită să intrăm în Schengen, pentru că chiar dacă suntem pregătiți din punct de vedere tehnic, din păcate mesajul politic a fost altul și acesta este motivul pentru care nu suntem în Schengen” a susținut Ramona Strugariu, candidată la europarlamentare pe lista USR-PLUS, și fost funcționar al Parlamentului European, unde a lucrat pe dosare privind combaterea corupției și spălării de bani, pentru securizarea frontierelor Schengen sau pentru controlul eficient al banilor publici.

Alianța 2020 USR-PLUS are un program special pentru relansarea educație, care este peUSR fonduri europene, potrivit lui Cristian Ghinea. „Avem cel mai mare abandon școlar din Europa, este o dramă națională, 2% dintre copiii care trăiesc la sate ajung la facultate, ne-am întors în timpul lui Moromete, practic, doar că acum nu se mai răscoală, ci pleacă în Italia. Pentru copiii din motive sociale abandonează școala am lansat proiectul <<Școală pentru toți>>, pentru ajutorarea financiară a 30.000 de copii, însă Guvernul PSD nu îl pune în aplicare. De asemenea, o mare problemă este că elevii învață doar teorie și nu știu practică. Am lansat un program-pilot, ca elevii din ultimii 2 ani de liceu să facă practică plătită la firme, a dat roade, dar Guvernele PSD-iste nu l-a continuat” a spus Cristian Ghinea.

USR PLUSPartidul PLUS, a lansat zilele acestea o inițiativă pentru tineri, numită <<Generația PLUS>>, iar USR, partid aflat în alianță cu PLUS, a explicat că „inițiativa urmărește a crea un loc a tinerilor pentru a se exprima pentru tineri” a spus în încheiere Dragoș Pâslaru, care a lansat invitația tinerilor să caute informații despre această inițiativă.

Mai multe amănunte la VGtv Regional într-un material realizat de Georgiana Raicu, redactor Ionuț Cocârlău, op. Imag. Viorel Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s