Olt. Cosette Chichirău va susține regulamentul anticorupție în PE

conferinta usr cu chichirauLa Slatina a fost o săptămână plină pentru USR Olt, după ce sâmbătă a fost în vizită prin județul Olt, domnul senator Cristian Ghica, pe 18 aprilie, a.c., a fost invitată și doamna deputat Cosette Chichirău, urmând ca în zilele următoare să vină în Slatina caravana Alianței 2020 USR-PLUS, din care vor face parte mai mulți candidați la europarlamentare, în frunte cu Cristian Ghinea, Dragoș Pâslaru, Nicu Ștefănuță și mulți alții.

USR-ul se pregătește de alegeri pentru Parlamentul European, fiind niște alegeri importante, atât pentru partid, cât și pentru cetățeni, întrucât se va da semnalul în privința viitorului țării noastre, fie ne vom îndrepta spre democrație, fie spre dictatura lui Dragnea. „La nivel de Olt, sperăm să obținem un rezultat bun, mai ales în Slatina, undeva la 15-20%, care să ducă la formarea unui nou val de politicieni, atât în Olt, cât și în țară” a precizat Cosette Chichirău.

Ca și la alegerile parlamentare din 2016, USR prezintă o listă cu candidați competenți și chichiraubuni profesioniști, în alianță cu PLUS. Potrivit celor susținute de Cosette Chichirău, candidații Alinaței 2020 USR PLUS, au studii superioare absolvite la zi,  față de ceilalți candidați ai celorlalte partide. „Nu numai că au facultăți bune, au și masterate și doctorate. În plus, față de pregătirea academică și profesională, candidații noștri nu au datori față de nimeni altcineva, nu sunt puși de cineva, de baronii locali sau naționali, astfel încât ei au o independență de a lupta pentru interesele comunității și acesta este elementul de noutate pe care USR îl aduce pe scena politică” a ținut să menționeze deputatul USR.

Prin independență, deputatul exprima ideea conform căreia acești oameni vor merge în Parlamentul European sau în Parlamentul României să apere interesele românilor pe care îi reprezintă și să implementeze proiectele pe care românii le așteaptă de 30 de ani în educație, infrastructură și sănătate. Cosette a susținut în cadrul conferinței de presă că „aceste proiecte se pot implementa doar dacă există voință politică”, deoarece actualii oameni politici din România s-au ocupat în ultimele decenii de interesele personale, de aceea nu se realizează nicio reformă în niciunul dintre domenii.

USR-ul are un plan măreț dacă va ajunge în Parlamentul European: să adopte un  regulament anticorupție la nivelul Uniunii Europene, care să fie aplicabil tuturor țărilor, astfel încât să nu mai existe situații în care majoritatea parlamentară să încalce reguli elementare pentru lupta anticorupție, cum face actuala majoritatea PSD-ALDE în România.

Cosette Chichirău a expus în cadrul conferinței de presă de la Slatina obiectivele partidului, în cazul în care vor obține majoritatea parlamentară: „Noi ne propunem să îmbunătățim economia, astfel încât oamenii să poate avea niște venituri decente și în afara sferei economice, să ridicăm nivelul de trai astfel încât oamenilor să le placă să trăiască în România”.

Potrivit unui sondaj, românii în procent de 91% ar vota împotriva amnistiției și grațierii, chiar dacă în ultimul timp au ales PSD. „Românii au un simț foarte dezvoltat al dreptății, și de aceea cred că aceste partide vechi se vor eroda în 2020 și vor pierde alegerile” a conchis deputatul USR.

Reporter Georgiana Raicu, redactor Ionuț Cocârlău.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s