Argeș. Ziua Veteranilor de Război marcată și la Pitești

zia veteraniCu prilejul Zilei Veteranilor de Război, la  Cimitirul Eroilor din Pitești a avut loc ceremonia militară şi religioasă cu depuneri de coroane şi jerbe de flori.

Manifestarea a debutat cu slujba religioasă oficiată de preoţi militari în memoria eroilor care s-au jertfit pentru patrie, momentul fiind precedat de discursurile comandatului Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, col.dr. Georgel Laurean Oprean şi al prefectului Emilian Dragnea.

„Ziua Veteranilor de Război este o tradiție militară şi un prilej pentru a-i omagia arges dragnea e,pe cei care au apărat cu sfinţenie valorile noastre naționale, contribuind la scrierea unor pagini importante din istoria ţării. De-a lungul timpului, Armata României a plătit un preț mare în numele generațiilor viitoare, luptând pentru apărarea şi integritatea patriei. Vom păstra mereu vie memoria eroilor noștri care şi-au pierdut viaţa în bătăliile trecutului şi în teatrele de operaţii.  Această ceremonie este dedicată consolidării legăturii generaţiilor de astăzi cu cele care ne-au precedat, prin rememorarea trecului. Stimaţi veterani de război, dumneavoastră

reprezentaţi modele de devotament şi patriotism autentic. Determinarea şi curajul cu care aţi pus siguranţa şi bunăstarea întregii naţiuni mai presus chiar decât propria viaţă reprezintă o sursă de inspiraţie pentru noi.”, a fost mesajul prefectului Emilian Dragnea.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare a Garnizoanei Piteşti şi a plutoanelor din cadrul structurilor judeţene ale Ministerului Afacerilor Interne.

Semnalul ORA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s