Olt. S-a votat bugetul local și la Grădinari

Sedinta CL GradinariLocalitatea Grădinari, are din această săptămână bugetul aprobat, fiind aprobat în ședința din data de 17.04.a.c. a Consiliului Local, putându-se astfel demara proiectele inițiate de autoritățile administrației publice locale.

Proiectul privind adoptarea bugetului a fost dens dezbătut în ședința Consiliului Local, deoarece proiectul li s-a prezentat anterior ședinței doar consilierilor locali care l-au solicitat, afirmă primarul Mihai Ioana, întrucât dacă ar fi fost să comunice tuturor consilierilor, ar fi costat prea mult.

La începutul ședinței, edilul Mihai Ioana a ținut să explice consilierilor locali și tuturor oamenilor prezenți că trebuie explicată hotărârea de bugetul, deoarece este foarte tehnică, iar la cetățeni informația trebuie să ajungă corectă și lămuritoare.

Când am inițiat acest buget, am avut în vedere să acoperim toate nevoile pe care le avem, pentru a putea finanța și demara aceste lucrări. Sunt foarte multe lucrări care vor începe în imediata perioadă la nivelul localității Grădinari, inclusiv, canalizarea din mai multe sate, unde avem deja un câștigător al licitației, cu care am semnat și contractul” explică edilul în ședința Consiliului Local Grădinari.Sedinta CL, primar Mihai Ioana

În localitatea olteană, se realizează în aceste momente proiectul tehnic pentru alimentarea locuințelor cu gaze, urmează a fi luate avizele, de care se ocupă viceprimarul, toate aceste cheltuieli fiind aprobate în bugetul local. „În 2 luni de la executarea proiectului, obținerea autorizațiilor și avizelor o să dea drumul la lucrări. Este o problemă mai delicată cu drumurile naționale și CFR-ul, pentru că se fac subtraversări. Documentația este deja dată unui expert pe CFR de la Vâlcea, pentru că avem 4 subtraversări. La Lunca nu aveam voie să ne agățăm de pod cu conducta, ci trebuie să construim o pasarelă, la o anumită distanță de drumul național” a precizat viceprimarul localității Grădinari.

Sedinta gradinariBugetul a fost intens dezbătut, cu multe intervenții și întrebări adresate de consilierii locali, revoltați cu privire la defectuoasa informare. „Domnule primar, cum vreți să informez eu cetățenii din comună, dacă eu nu am ce îmi trebuie (n.r. – documentația). Printre altele, înțeleg că materialul care se dă și se prezintă în ședință ar trebui să fie ștampilat, semnat, adică asumat, dar niciodată nu s-a întâmplat asta! Păi dacă eu sunt indus în eroare, eu nu îl induc în eroare pe cetățeanul care mă întreabă ce ați făcut? După îmi zice că <<m-ai informat bă prost că nu ești capabil>>!” întreabă retoric un consilier, care susține că ar trebui să fie prezent contabilul pentru a explica acele cifre din proiectul de hotărâre privind bugetul, edilul dădea din cap aprobator, depășit de întreaga situație.

Mai multe amanunte la VGtv Regional, http://www.vgtvregional.ro

Reporter Georgiana Raicu, Redactor Ionuț Cocîrlău, op. inag, editare și montaj, Georgiana Raicu

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s