Argeș. Sărbătoarea Narciselor de la Negrași o nouă ediție parfumată

poiana narciselor negrașiDuminică, 12 mai, a.c.,în comuna argeșeană Negrași  s-a desfășurat cea de-a 51 ediție a Sărbătorii Narciselor, organizată de Primăria și Consiliull Local.

La eveniment au participat prefectul Emilian Dragnea, subprefectul Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte al Senatului Șerban Valeca, președintele Consiliului Județean Dan Manu, europarlamentar Gabriela Zoana, parlamentari, primari, consilieri județeni și locali din județului Argeș.

Cu această ocazie s-au acordat diplome de excelență pentru o serie de cupluri longevive din comuna, pentru profesori și învățători.

Evenimentul a fost celebrat printr-o serie de activităţi şi manifestări cultural-artisticepooiana narcfiselor premii adunate şi promovate în cadrul unui spectacol folcloric şi prin organizarea unei mese câmpeneşti.

Poiana cu narcise din Negrași a fost declarată rezervaţie naturală la 24 iunie 1966 şi este ocrotită pentru valoarea ştiinţifică deosebită a speciei, dar şi pentru valoarea peisagistică a covorului cu narcise.

Rezervația naturală se află în partea sud-estică a județului și în cea sudică a satului Negrași, în lunca râului Dâmbovnic, unul din afluenți de dreapta al Neajlovului și se întinde pe o suprafață de 4,10 hectare.

Aceasta se află într-o zonă depresionară umedă, cu pajiști, pe malul râului Dâmbovnic în al cărei teritoriu, în a doua jumătate a lunii aprilie și începutul lunii mai, înfloresc un gen de narcise din specia Narcissus stellaris, potrivit dendrologilor.

Georgiana Raicu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s