Olt. Drăghicescu: Oltenii, campioni la cultivarea tomatelor în sistem protejat

directia agricolă
Direcția Agricolă Județeană Olt

Potrivit directorului Direcției Agricole Județene (DAJ) Olt, Dragoș Drăghicescu, femierii olteni se află pe primul loc în țară privind înființarea de culturilor de tomate în sistem protejat, ceea ce implică cea mai mare sumă obținută pentru subvențiile agricole pe acest sector. Acesta a precizat că fermierii olteni au atras fonduri de peste 11 milioane de euro prin Programul „Tomata”, după ce judeţul s-a clasat pe primul loc la nivel naţional din punct de vedere al numărului de legumicultori înscrişi în programul menţionat.

În perioada 01 ianuarie-30 aprilie, Direcția Agricolă Județeană Olt a emis un număr de 1009 avize consultative la solicitarea fermierilor, aceste avize fiind necesare pentru eliberarea certificatelor de producător. „Atestatele de producător sunt valabile 7 ani și sunt documente obligatorii pentru comercializarea produselor obținute” explică

Dragos Draghicescu, dir agricolaă
Dragoș Drăghicescu

pentru VGTV Regional Dragoș Drăghicescu.

Începând cu acest an, au fost subvenții și pentru producătorii de usturoi, nu numai pentru cei de tomate, iar în acest moment sunt 6 producători agricoli ne precizează directorul DAJ Olt, care pentru accesarea acestui program au nevoie de o plantație de 1 hectar de usturoi. „Am înțeles că subvenția a crescut la 3.000 de euro, care bucură pe toată lumea. Fermierii sunt din Vădăstrița, dar sperăm să vină și din alte localități, având în vedere și subvenția motivantă” a spus directorul DJA Olt, Dragoș Drăghicescu.

imagini dragos draghicescuDeși această primăvară a fost capricioasă, reprezentanții DAJ Olt care au efectuat controale pe teren, nu au constatat să existe culturi în pericol. „Specialiștii direcției au fost pe teren și au verificat culturile, nu neapărat culturile mari, cât și vița-de-Vvie, pomii fructiferi și putem spune că nu am avut temperaturi negative în ultima perioadă și culturile nu sunt afectate. De asemenea, aș vrea să spun că și ploaia care se anunță zilele acestea crește speranța fermierilor că vor avea o producție bună și în acest an” declară pentru VG TV Regional directorul DJA Olt.

Aparatele anti-grindină, încuviințate unor primării din județ sunt folositoare, și chiarimagini dragos directia agrocola sunt un câștig pentru județul Olt, potrivit lui Dragoș Drăghicescu, care spune că „în acest moment noi avem 6 stații anti-grindină funcționale și gata să funcționeze în orice moment. Fermierii se pot baza pe aceste sisteme anti-grindină” conchide directorul DAJ Olt.

Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro. Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s