Olt.  Grevă spontană la Romvag Caracal

DSC_0011Aproximativ 200 de angajați ai Romvag Caracal, societate controlată de compania Astra Rail Industries, au iești azi dimineață în stradă, într-un protest spontan, din cauza salariilor proaste, a condițiilor grele de muncă și  toxicitate ridicată.  În declarațiile lor, angajații Romvag Caracal au mai spus că patronii nu au investit mai nimic în fabrică, nu există aerisire, plouă în interior i de cele mai multe ori, în sala de mese sunt însoțiți de șobolani.

Oamenii au declarat pentru VGtv Regional că  deși au peste 30 de ani vechime în muncă DSC_0020și sunt calificați în meserii cheie ( sudor, strungari, lăcătuși, etc) iau cu puțin peste 2.000 de lei în mână.

Din păcate, cei mai tineri nu au mai mult de salariul minim pe economie și sunt dezamăgiți de viitorul incert care-i așteaptă.

Noul lider de sindicat, ing. Grigore Sebeș, a declarat, pentru VGtv Regional că, într-adevăr, angajații companiei Astra Rail Industries din Caracal sunt îndreptățiți să își ceară drepturile salariale, având în vedere calificarea lor, condițiile grele de muncă precum și programul supraîncărcat. Sebeș a mai adăugat că el însuși este nemulțumit de faptul că deși lucrează ore suplimentare, nu este nici plătit suplimentar și nici nu-i sunt acordate libere, ceea ce face să ajungă foarte rar la familia sa, aflată la Turnu Severin.

DSC_0014Salaraiații de la Astra Rail Industries din Caracal, ne-au mai declarat că vor continua această formă de protest până când conducerea companiei va înțelege și va rezolva doleanțele lor.

Reamintim faptul că în 2016, omul de afaceri Cristian Burci, patronul Adevărul Holding şi Prima TV, a ajuns, a fost arestat pentru devalizarea fostei fabrici de vagoane ROMVAG din Caracal.

În rechizitoriul de atunci, procurorii precizau că „Din actele de urmărire penală DSC_0010efectuate până la această dată a rezultat faptul că membrii grupului de criminalitate organizată, prin activitatea desfăşurată în perioada 2006 şi până în prezent, au creat un prejudiciu unei firme prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei”. 

Amanunte la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro

Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. editare și montaj, Georgiana L.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s