Olt. ,, Izvorul Tămăduirii” de la Brâncoveni, luat cu asalt de mii de credincioși

izv tamaduiriiBiserica ortodoxă Română sărbătorește în fiecare an, în prima vineri după Paște, Izvorul Tămăduirii, un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mântuirii oamenilor. Izvorul Tămăduirii aminteşte de o serie de minuni săvârșite la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului. Aceiași minune s-a întâmplat și la un izvor din localitatea olteană, Brâncoveni, pe vremea domnitorului Constantin Brâncoveanu.

Se spune că acesta trecea prin frumoasa vale, împreună cu ostașii săi după o luptă grea,izv tamaduiri barncove Și cum mulți dintre ei erau răniți, inclusiv marele domnitor, s-au așezat la umbra arborilor seculari și și-au spălat rănile într-un izvor. Nu mică le-a fost mirarea, când, încet, încet, sângele s-a oprit iar rănile au dispărut ca prin farmec. Drept mulțumire minunii pe care Dumnezeu o făcuse cu oștenii săi, domnitorul Constantin Brâncoveanu a ridicat o mânăstire, lăcaș de închinăciune unde, și astăzi, credincioșii îi trec pragul să își astâmpere setea de la vestitul izvor.

izvorul tamadAșa se face că, în această zi specială, Ziua Izvorului Tămăduirii, mii de pelerini din județul Olt, dar și din țară, convinși de puterile de vindecare ale apei de la izvorul aflat în curtea mănăstirii, au venit să ia apă și să asculte slujba de pomenire oficiată de un sobor de preoți ai Episcopiei Slatinei și Romanaților.

Mai multe amănunte într-o înregistrare la VGtv Regional, www.vgtvregional.ro

Redactor Georgiana Raicu, op. imagine Viorel Raicu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s