Olt. Spectacol caritabil inițiat de Primăria Poboru în orașul Scornicești

zestrea poboranilorÎn urmă cu câteva luni, o angajată a primăriei, a fost împușcată accidental și riscă să-și piardă brațul. Tânăra a găsit o clinică din Germania pentru operație și proteză, dar resursele financiare sunt limitate, astfel încât primarul localității și 2 studente au avut ideea de a iniția un spectacol caritabil pentru a strânge o parte din suma de 30.000 de euro necesară pentru această intervenție din străinătate.

Noi avem la dispoziție 2 luni să o ajutăm să-și strângă banii și o ajutăm pentru că spectacol caritabil.jpgsuntem oameni și trebuie să ne ajutăm la greu” susține primarul, care ne povestește cum s-a pus bazele acestei inițiative caritabile: Sâmbătă mi-am dat întâlnire cu fetele (n.r. – cele 2 studente) pentru a pune la cale niște detalii  și sincer nu mă gândeam să iasă de asemenea proporții evenimentul acesta, a fost mult până am distribuit eu pe facebook   și de acolo s-a ramificat”.

Ideea de strângere de fonduri consta, la început, în gruparea unor copii pentru a merge din casă în casă în localitate,  însă doamna instructor a ansamblului folcloric, Ana Mirela Răduleanu, a venit cu ideea ca ansamblul să susțină un spectacol în orașul Scornicești, unde se vor mai strânge bani și la intrările în sediul unor firme. „La final, cu cutiile sigilate, 7-8 câte or fi, vrem să mergem la ea acasă (n.r. – la angajata primăriei) să le deschisă și să vadă că noi suntem alături de ea” spune plin de speranța Barascu Iulian.

Astfel, vineri, 17 mai, a.c., ora 13.00, în centrul orașului Scornicești se va desfășura un Ansamblul 1spectacol caritabil organizat de primăria Poboru, Ansamblul Folcloric ,,Zestrea Poboranilor” în colaborare cu televiziunea VGtv Regional. Programul  acestui eveniment special va dura aproximativ trei ore, alăturându-se acțiunii mai multe ansambluri folclorice din comunele vecine. „Sunt toate premisele să iasă ceva frumos, timpul să sperăm că va fi bun, că în rest știm ce avem de făcut. Vom face și o defilare în centrul orașului Scornicești cu pliante cu fata pentru care se face evenimentul și să distribuim la cetățeni pentru a fi alături de noi” precizează primarul localității Poboru.

Angajata primăriei, care și acum vine la serviciu și lucrează la calculator doar cu o mână, era o femeia care, împreună cu familia sa muncea mult în gospodărie. Pe lângă serviciul de la primărie ea avea acasă peste 30 de vaci și 160 de oi, animale pe care însă le va vinde, pentru a strânge banii necesari pentru operație și proteză.

Mai multe amănunte într-un interviu la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro

Reporter Georgiana Raicu, redactor Ionuț Cocârlău, op. Imagine editare și montaj, Georgiana Raicu

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s