Olt. Sărbătoarea Bujorului Românesc la Radomirești

spectacol ,,bujor”În Zona Câmpiei Boianului, din Olt, una dintre cele mai frumoase sărbători ale primăverii este dedicată Bujorului Românesc, o floare deosebit de frumoasă care se află într-o rezervație naturală protejată a Academiei, în Pădurea Călugărească aflată pe teritoriul comunei Stoicănești și în vecinătatea comunei Radomirești. Rezervația naturală cu o suprafață de 45,90 hectare a fost declarată arie protejată printr-o lege emisă în martie 2000.

Rezervația din Pădurea Călugărească dispune de mai multe tipuri de habitate alcătuite Spectacol Radomiresti 1din păduri de foioase (cu specii de stejar comun, stejar pufos, stejar brumăriu în asociere cu arțar și jugastru), tufărișuri de arbuști și pajiști termofile cu influență mediteraneană, cu vegetație și faună specifică zonelor de câmpie.

Pentru a marca această frumoasă minune a naturii, primarul Nicușor Sîia și Consiliul Local din Radomirești, a organizat, sâmbătă 18 mai, a.c.,  o petrecere câmpenească, pe spectacolradomiresti, primarstadionul din localitate numită sugestiv ,, Sărbătoarea Bujorului”. Până în acest an, sărbătoarea se desfășura lângă Pădurea Călugărească, dar pentru că în ultimul timp a ploua foarte mult, autoritățile locale au stabilit ca această să se desfășoare într-un loc mai uscat.

Așadar, Sărbătoarea Bujorului Românesc de la Radomirești a debutat cu o reprezentație a Ansamblurilor folclorice din localitate ,,Crăițiele” și ,,Bujorelul” coordonate de Constantin Bălărău ( instructor dans) și Daniel și Luminița Dumitru (instructori vocali).

Partea a doua a spectacolului a fost destinată profesioniștilor, precum Delia Barbu,DSC_0181 Mariana Ionescu- Căpitănescu, Violeta Constantin, Cornel Cojocaru, Leonard Petcu, Carmen Budulan acompaniați de Formația lui Costel de la Turnu. Spectacolul a fost organizat de Veronica Măgureanu și prezentat de îndrăgita moderatoare și prezentatoare de la Etno TV, Adriana Ștefan.

Soliștii au urcat pe scena amplasată special pentru acest eveniment pe stadionul din localitate și au invitat toată lumea la joc. Și cum sătenii nu s-au lăsat prea mult rugați, s-au prins în sârbe și hore și au jucat până seara târziu.

Spectacol Radomorestti cu Primarul si organizatoare
Primar Nicușor Sâia și  Veronica Măgureanu

Petrecerea dedicată Bujorului de la Radomirești s-a încheiat cu un foc de artificii ce a luminat minute în șir cerul, spre încântarea celor prezenți.

Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s