Olt. Depozit de cherestea sancționat pentru acte false

IMG-20190523-WA0003IPJ Olt, precizează într-un comunicat de presă ca   polițiștii de ordine publică au sancționat contravențional o societate comercială cu amendă în valoare de 5.000 de lei și au confiscat valoric 6,44 mc de cherestea rășinoase.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică au continuat să acționeze în baza planului Scutul Pădurii, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul silvic.IMG-20190523-WA0002

Astfel, în această dimineață, polițiștii au efectuat un control la sediul unei societăți comerciale din orașul Balș.

În urma verificării registrului de intrări-ieșiri materiale lemnoase, a reieșit un stoc scriptic de 150 de metri cubi de cherestea rășinoase. După inventarierea materialului lemnos existent efectiv în depozit,  au rezultat 6,44 metri cubi cherestea în minus față de cantitatea existentă în registru.

IMG-20190523-WA0001Poliţiştii au sancţionat contravenţional societatea comercială, pentru  încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, a fost confiscată valoric diferența de cherestea, respectiv suma de 4.115 de lei.

Polițiștii olteni au acționat cusprijinul reprezentanților Gărzii Forestiere Râmnicu-Vâlcea.

Reamintim faptul că deținerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste legalitatea provenienței acestora sau transportul materialelor lemnoase fără aviz de însoțire sau cu aviz de însoțire a cărui valabilitate a expirat, constituie contravenții silvice și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 lei (după caz) și reținerea materialelor lemnoase în vederea stabilirii provenienței și/sau confiscarea acestora.

Semnalul ORA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s