Editorial. Bătălia Rechinilor politici

gheorghe duduialaSpectacolul din sediile de partid din data de 26 Mai 2019, se inscrie pe aceeasi linie a bufoneriilor, fie el de ordin politic sau social, ce a marcat in aceasta zi asa-zisa scena politica romaneasca din ultimii ani. Vocea strazii si huiduielile ce i-au insotit pe parcursul actului politic din acest an au fost la fel de puternice ca vocile aceleiasi multimi dupa alegerile legislative din anii de dupa ‘89. Dragnea precum Prim-ministru Nastase, Ion Iliescu, au un viitor cel putin la fel de trepidant precum trecutul acestui popor. Dar pentru “restul lumii” vin poate vremuri si mai tulburi.
De bine de rau, Dragnea si ai lui, precum si multi din opozitia de azi, viitoarea putere de maine, vor ramane niste miliardari iesiti din puternica lumina a reflectoarelor, dar oamenii in delir care desfaceau sampania, vor romane mostenitorii unei datorii publice de peste 100 de miliarde de euro, cu o tara jefuita economic, ne mai vorbind ca si-a vandut resursele. Indiferent daca Dragnea si inca cativa vor merge la puscarie sau vor face plaja pe insulele exotice cu fete frumoase si tinere, Romania va fi mult timp de aici inainte saraca si plina de ura. Poporul mai demonstreza inca o data in cei 30 de ani ca nu stie sa se salveze si nici ce vrea. O prabusire economica a tarii sub povara datoriilor si a nepasarii civice ar face criza elena sa fi fost o gluma fata de catastrofa in care Romania se pare ca doreste sa se indrepte azi.
Sampania ce s-a varsat si inca se mai varsa prin sediile de partide si straziile tarii seamana mai degraba cu un fel de bucurie a nebunilor care isi imagineaza ca iesirea din scena a lui Dragnea ar duce la salvarea natiunii. Ce perspectiva ar avea tara daca azi pleaca ei si veniti voi? De ce credeti ca puteti fi salvatorii neamului cata vreme marea majoritate dintre voi ati fost si ramaneti complicii lor, pentru ca impreuna v-ati imbogatit fara sa va pese de tara?
Un lucru este cert, opozitia isi doreste puterea fara sa judece la rece ce inseamna sa conduci o tara cu mari probleme si mai ales acum cand sunt inca trei campanii electorale in mai putin de un an. Asteptarile romanilor sunt acum prea mari pentru a putea fi satisfacute de un guvern incropit asa cum se doreste. Dar poate asa trebuie sa fie…
Gheorghe Duduiala

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s