Olt. Campion național la box la numai 14 ani!

antrenorul lui eorge
Dumitru Băduț și George Iliescu

George Alexandru Iliescu, elev în clasa a VII-a la un liceu din Slatina, membru al Clubului Sportiv de Box ARTROM , se poate lăuda cu faptul ca la numai 14 ani este câștigătorul a mai multor medalii și premii la campionate de gen din țară și străinătate.

Întrebat de reporterul VGtv Regional, de ce și-a dorit un astfel de sport, George a răspuns:  „Am vrut să fac un sport să mă disciplineze. Am câștigat aurul în cadrul Cupei România, după aceea am fost la europene și am câștigat locul 5, fiind doar al doilea meu meci” a ținut să precizeze, pentru început, tânărul campion.

Cel care îi îndrumă cariera în marea familie a boxului este Dumitru Băduț, antrenor la TMK Box Artrom Slatina, cel care a antrenat foarte  mulți sportivi ce au făcut performanță de-a lungul timpului. Băduț vorbește cu mândrie despre  tânărul său elev, George Iliescu care este foarte talentat și are și o voință de fier.

La antrenamente este serios, este adevărat că nu îi poți ceri acum la discuții prea Medalii George Iliescumulte, că nu are experiența necesară, dar în decursul timpului sperăm să aibă deprinderi suficiente și să știe ce înseamnă ce să fie respectat prin rezultatele pe care le obține. Vreau să scot în evidență că el anul trecut a câștigat locul întâi la Cupa României. Anul trecut a luat un loc 5 la europene, ceea ce nu este deloc neglijabil” a povestit antrenorul despre parcursul tânărului George Iliescu.

Boxul este un sport destul de costisitor și dacă, în cazul lui George, părinții ori compania TMK Artrom Slatina nu ar da o mână de ajutor, sportivii nu ar putea participa la campionatele naționale și nici la cele internaționale.

Avem mulți prieteni care mă cunosc și care ar putea să ne ajute, dar fiind la o societate puternică așa cum este TMK, nu poți să te duci să mai ceri la cineva, pentru că nu îți dă nimeni!” spune antrenorul, care precizează că cu toate acestea, au venit și mulți prieteni de-ai săi care le-a adus aparate și i-a și sponsorizat la final de an.

Anrenos si george iliescuPrintre cei mai buni sportivi antrenați de Dumitru Băduț se numără inclusiv tânărul George Iliescu, precizând antrenorul că „acum dacă ai posibilitate și ambiție poți ajunge mai repede sus și mai ales dacă ai o situație familiară cum o are el. Este singurul sport al inteligenței, în care în câteva fracțiuni de secundă trebuie să vezi ce vrea adversarul de la  tine. E un sport care se face acolo în ring, nu că ai văzut un om amețit și te duci și îi dai o palmă. Din punctul meu de vedere, cel mai important după părinte trebuie să fie antrenorul care trebuie să fie și psiholog, pedagog, un bun îndrumător, să îi spună copilului ce trebuie făcut.” A ținut să puncteze antrenorul Dumitru Băduț.

George se antrenează 3 ore pe zi pentru sportul ales să-l practice, o oră jumătate dimineața și  tot atât seara. După ce termină antrenamentul de seara, adolescentul nu se plânge de oboseală, ci se apucă să-și pregătească temele și lecțiile pentru școală. „Putem spune că este un copil care își sacrifică tinerețea lui pentru performanță. Făcând sport de performanță, faci și carte, pentru că un sportiv bun este și un elev bun” a precizat antrenorul.

Vreau să fac o carieră din box, pentru că îmi place boxul. Nu am idoli, dar

George Iliescu1
George Alexandru  Iliescu

urmăresc meciurile de box și încerc să fur câte ceva de la fiecare profesionist” ne spune George.

Cluburile private, așa cum este cel la care George Iliescu este înscris, nu sunt susținute financiar de primărie, care susține doar CSM. Potrivit celor relatate de antrenor, deși performanțele cluburile CSM sunt mult mai puține față de cele ale cuburilor private, sunt mai bine plătiți și se investesc acolo o grămadă de bani. La cluburile private este ambiția mai mare.

„Primul meu adversar a fost de la Târgu-Jiu, care nu a fost un adversar foarte de temut, l-am învins prin  abandon în repriza a doua. Am mai învins un sportiv tot de la Pandurii Târgu-Jiu și de acolo am mers către bronz, dar am mers și mai departe. În finală a avut un sportiv mai greu, a fost o luptă mai strânsă” ne-a relatat tânăr, explicând medalia de locul I de la Cupa României.

La Brezoi a câștigat prima medalie, tot locul I, unde a avut doar un singur adversar, „l-am bătut la puncte, atunci neștiind încă să-mi gestionez forța” spune tânărul boxer în interviul acordat pentru VGTV Regional.

George Iliescu se pregătește din nou pentru Campionatele Europene ce se vor desfășura la Tibilisi în Georgia, în perioada 2-9 august, competiție pentru care își va sacrifica vacanța de vară care se apropie pentru a obține rezultate bune.

Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro

Reporter Georgiana Raicu, redactor Ionuț Cocârlău, op. Imagine, editare și montaj, Georgiana Raicu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s