Vâlcea. Încă un bazin cu apă sărată inaugurat la Ostroveni

inaugurare str and Ștrandul de la Ostroveni, din Rm. Vâlcea își așteaptă turiștii,  începând din 1 iunie, cu un nou bazin de apă sărată.

Bazinul a fost inaugurat săptămâna trecută, respectiv joi 23 mai,  de către autoritățile locale din Rm Vâlcea, în frunte cu primarul Mircia Gutău și viceprimarii Carmen Preda și Eusebiu Vețeleanu. Apa sărată de la Ștrandul Ostroveni este adusă de la Ocnele Mari, printr-un saleduct în lungime de 35 km.

Pentru sezonul estival zona de agrement Ostroveni este o destinație obligatorie, fiind principala atracție a zonei, care va așteaptă sa va răcoriți, în timp ce pescuitul și campingul pe malul lacului pot completa activitățile de recreere în zonă.

În urmă cu doi ani, Ștrandul de la Ostroveni a fost modernizat, și în acest moment suntstrand ostroveni rm valcea funcționale două bazine cu apă sărata și unul cu apa dulce. Au fost  adăugate fântâni arteziene și s-a avut în vedere și amenajarea corespunzătoare pentru copii. Apa mică în zona de joacă face posibilă joacă în condiții de siguranță pentru copii.

inaugurare strandNoul bazin are laturile de 20 şi 26 m, o adâncime de 1,5 m, iar în jurul lui s-a realizat o plajă acoperită cu covor sintetic în suprafaţă de 515 mp, racordată la cea aferentă mai vechiului bazin. Alte dotări sunt reprezentate de două grupuri de duşuri cu apă caldă şi rece, precum şi de un canal perimetral care să prevină aducerea de nisip pe tălpile celor care intră în apă.

Mircia Gutău a apreciat calitatea lucrărilor efectuate de constructor, precum şi pe cele debazin vl amenajare a parcării adiacente executate de Direcţia Administrării Domeniului Public, şi i-a invitat pe locuitorii municipiului să viziteze Ştrandul odată cu deschiderea sezonului estival preconizată – în condiţii meteorologice favorabile – pentru data de 1 iunie. Tarifele de intrare la Ştrandul Ostroveni precum şi facilităţile acordate unor categorii de vizitatori au rămas acelaşi ca şi anul trecut.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s