Ziua Internațională a copilului- visul în culori al fiecărui adult

pacienti stomatoZiua Copilului a fost menţionată prima dată la Geneva, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua Copilului”.

În această zi se celebrează miracolul naşterii, al purităţii, dar şi întoarcerea la inocenţă. Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, conform adoptării Declarației pentru Protecția Copilului.

Ziua Copilului, numită şi Ziua Internaţională a Copilului, este în multe ţări o sărbătoare pentru copii. În România, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005, însă deocamdată nu se știe când a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Internaţională a Copilului.

Aşadar, 1 iunie reprezintă Ziua Copilului, ziua în care toți copiii trebuie să se simtă bine, MIOVENI-ZIUA-COPILULUI-1-570x325să primească cadouri, să se distreze împreună. În această zi, fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil.

Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici.

Această zi ne este Să sărbaorim alături de copii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri şi să ne lasăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple sau … să nu uităm de copilul din noi.

Ziua Internaţională a Copilului are ca scop promovarea schimbului reciproc de idei, dorinţa de a-i face pe copii să înţeleagă acest concept, precum şi iniţierea unei acţiuni de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

Copiii nu trebuie să fie neglijaţi nicicând, căci ei sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună şi pentru care ajungem la un moment dat să trăim. De ziua lor aceştia merită o atenţie deosebită pentru a şti că au anumite drepturi, că sunt importanţi.

 Copii din Mioveni, răsfățați de ziua lor

Nu se ştie exact de ce ziua de 1 Iunie a fost aleasă ca Ziua Internaţională a Copilului, însă există o teorie potrivit căreia, consulul general chinez de la San Francisco a strâns un număr de copii orfani chinezi pentru a sărbători Festivalul Dragonului, care s-a întâmplat să fie chiar pe 1 iunie, dată care a coincis, de asemenea, cu Conferinţa de la Geneva.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, autoritățile locale din Mioveni pregătesc o mulțime de surprize atât pe sâmbătă 1 iunie cât și a doua zi, duminică 2 iunie, când sărbătoriții vor participa la diverse activități recreative, sportive dar și la spectacole ce se vor desfășura în centrul civic.

Ziua Internaţională a Copilului are la baza şi promovează schimbul reciproc de idei, dorinţa de a-i face pe copii să înţeleagă acest concept, precum şi iniţierea unei acţiuni de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

Data zilei copilului variază foarte mult între țări. Aproximativ 30 de state au preluat 1 iunie de la China și SUA, iar printre acestea enumerăm Polonia, Republica Moldova, Bulgaria Germania.

Argentina sărbătorește a doua duminică din luna august, Australia sărbătorește în prima duminică din luna iulie, Brazilia sărbătorește în data de 12 octombrie, Cuba sărbătorește în a treia duminică din luna iulie, India sărbătorește în data de 14 noiembrie, Japonia se sărbătorește  pe 5 mai, în Mexic se sărbătorește pe 30 aprilie, Turcia sărbătorește în data de 23 aprilie, iar în Ungaria sărbătorește în ultima duminică a lunii mai.

Tuturor copiilor, mari și mici o viață frumoasă și liniștită! La mulți ani!

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s