Olt. Campusul școlar de la Osica de Sus, dă bătăi de cap autorităților locale

liceul I Gh Rosca Osica Pe raza localității Osica de Sus există  Liceul Teoretic ,, Gheorghe  Roșca”, un liceu destul de bine cotat pentru un liceu rural, cu elevi premiați la mai multe concursuri școlare din țară, cu rezultate foarte bune la învățătură, cu profesori dedicați meserie.

Clădirea acestui liceu a fost reabilitată și dotată cu tot ce este necesar pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului de învățământ. În 2007, primarul de atunci, Ion Ciocan, a reușit să obțină fondurile necesare pentru construirea unui Campus Școlar. Valoarea inițiala a proiectului a fost de 12,5 milioane lei, din care s-au alocat doar 3,8 milioane, bani cu care a fost reabilitata clădirea liceului, centrala termică a fost instalată dar cu un singur cazan, s-a construit căminul internat la stadiul subsol, tehnic si parter. De asemenea, tot în acest proiect a mai intrat construcția unui cantine și clubul, inclusiv termosistem cu învelitoare, dar fără compartimentare și dotări interioare. Din păcate, lucrările la au fost suspendate un an mai târziu, pentru că banii s-au terminat miraculos!campus scolar osica

În 2013,  după foarte multe eforturi, prin  POR 2017-2013, DMI 3.4 , a început un alt proiect de finanțare pentru campusul școlar, însă i s-a schimbat denumirea adaptându-se în funcție de  axa deschisă. Așa că acesta a avut ca obiectiv „Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. Valoarea contractului pentru finalizarea campusului școlar a fost de 2.079.000 de euro. primar Osica de susLucrările efectuate prin proiect se refereau la reabilitarea construcției existente, construirea unui cămin-internat care avea 10 garsoniere pentru profesori, construirea unei cantine, a unei săli de sport, a unui atelier, precum și construirea de terenuri de sport.

De asemenea,  acest proiect mai prevedea  amenajarea de alei pietonale și carosabile, spatii verzi, împrejmuire, platforme de gunoi, asigurarea utilităților (apa, canal, încălzire, energie electrica), racordarea la drumul comunal, instalarea unei centrale termice, construirea unei cabine la poartă pentru pază.Primaria Osica

Din nou acest proiect s-a blocat, iar campusul școlar pare o ruină și continuă să se degradeze, pe zi ce trece, din cauza birocrației .

Noul primar, Gheorghe Manicea, a refăcut proiectul de finanțare al Campusului Școlar de la Osica de Sus, dându-i, tot prin POR, din nou o altă denumire pe o axă deschisă, însă acesta i-a fost respins din lipsă de fonduri de ADR Sud-Vest Oltenia. Liceul Teoretic ,, I. Gh. Roșca” din Osica de Sus a fost înființat în urmă cu 53 de ani, în anul școlar 1966-1967 de către învățătorul Pavel Ionescu și are profil teoretic.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s