Olt. ,,Visul lui Fundulea” se va juca pe scena teatrului din Slatina

Afis Visul lui FunduleaJoi 13 iunie 2019, la ora 19,00 slătinenii au parte din nou de teatru de calitate: „Visul lui Fundulea“, un spectacol al Teatrului Tony Bulandra. Biletele se pun în vânzare începând de joi 6 iunie 2019 ora 16,00 la casieria Centrului Cultural Eugen Ionescu.

În distribuție îi puteți revedea pe Liviu Cheloiu, Corneliu Jipa, Ioana Farcaș, Maria Nicola, Sebastian Bălăşoiu.
Nu mulţi sunt cei care se încumetă să-l „remixeze” pe Shakespeare, cu toate că Shakespeare însuşi aplică pentru prima oară un astfel de tratament textelor sale şi lumii teatrului în general, folosindu-se de tehnica „teatrului în teatru”. Căci, în fond, despre asta este vorba în „spectacolul” pe care îl pregătesc meşterii, în frunte cu Fundulea, în „Visul unei nopţi de vară” – un remix, o parodie genială a tragediei clasice, a stereotipurilor teatrale şi a celebrului orgoliu actoricesc. În „Visul lui Fundulea”, intenţia parodică a lui Shakespeare este preluată şi dusă „până în pânzele albe”, devenind o altfel de redare a poveştii iniţiale, din perspectiva lui Fundulea cel Măgar, a meşterului plin de sine şi tăntălău, cu vise de vedetă şi de mare regizor, mereu bine intenţionat în ignoranţa lui. Comicul shakespearian este lăsat să se desfăşoare în întregime, să preia controlul asupra întregii poveşti şi întregului spectacol, într-o explozie de hilaritate care l-ar face mândru până şi pe Puck.
„Prea trista comedie și prea tragica moarte a lui Pyram și-a Thisbeii” își intitulează meșterii de mai sus „producția” pe care speră să o aducă în fața curții. Cu icnete, poticneli, sperieturi, cu decoruri și costume improvizate din te miri ce ei reușesc să ducă la bun sfârșit acest „proiect” și să provoace toate stările posibile și -mai ales- imposibile în rândul audienței.
Liviu Cheloiu, Sebastvaleru cireaian Bălășoiu, Maria Nicola, Ioana Farcaș Grigoriu și Corneliu Jipa vor aduce în fața dumneavoastră un vis mai mic din marele vis care e „Visul unei nopți de vară”.
Improvizație, tragedie, lupte seculare, pirotehnie din felinare, halbe de bere și un decor mirobolant cu costume falaminoase vă vor aduce încântarea în… „Visul lui Fundulea”! După Shakespeare… mult după Shakespeare.

Valeru Ciurea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s