Vâlcea: Pod peste ,,nărăvașa” vale din Perișani

reabilitare drum Podeni, PerisaniLocalitatea Perișani din județul Vâlcea, aflată în zona Munților Făgăraș, Lotrului și Căpățânii, străbătută de apele Oltului, este mai izolată și deseori supusă vremii capricioase, dar mai ales inundațiilor și alunecărilor de teren.

Primarul localității Perișani, liberalul Ion Sandu, găsește de fiecare dată înțelegere și sprijin din partea autorităților județene dar și guvernamentale pentru reabilitarea drumurilor și consolidarea versanților, a școlilor sau grădinițelor, etc.

După ce a reabilitat anul trecut drumul comunal Podeni, distrus din cauza alunecărilor de teren, în urmă cu o lună de zile, primarul spune că s-au început lucrările de drum reabilitat, podeni,perisaniconstruire la noul pod din satul Perișani, punctul ,,Ion din Vale” , obiectiv destul de important comunității locale care va oferi accesibilitatea trecerii dintr-o parte în cealaltă a locuitorilor din acea zonă și deservi la transportul produselor agricole de pe cca. 40 ha terenuri agricole cu livezi de pomi, într-o zonă în care atunci când plouă, oamenilor le este imposibil a trece peste apa celei mai nărăvașe văi din localitate.

perisani 4Edilul din Perișani a precizat că ,,Aferent podului, care are o lungime de 50 m,  se va moderniza prin asfaltare și calea de acces de 135 m l, până la ieșirea în drumul comunal DC 5 Perișani – Mlăceni. Investiția este derulată prin programul PNDL II, valoarea fiind de 1,5 milioane lei RON sau 15.000.000 lei Rol, termenul de finalizare 30 septembrie a.c. Este al zecelea pod construit în ultimii 12 ani în localitate, probabil și ultimul deoarece au fost rezolvate toate punctele grele de acces pietonal sau auto peste toate pârâurile și râurile din comună.”Ion Sandu, primar perisani

 

 Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s