Editorial. Cinism ideologic si injustiție publică

Gheorghe duduialaParadoxul spațiului public este ca toata lumea e conștientă de unele realități șocante care ne fac sa ne dam seama ca in ordinea existenta acum, nu funcționează ceva. Spectacolul puterii nu mai poate continua oricât s-ar bizui pe capacitatea de a păstra speranțele și ar încerca sa-si ascundă nerușinarea, abuzurile și absurdul.

Trăim într-o lume saturata de politica și modelată de credințe capitaliste in care teoreticienii liberaliști se concentrează pe rasism si sexism, in loc sa atace problemele reale care amenință odinea națională a lucrurilor în viața reală. Capitalismul este văzut azi ca o forță impresionanta care se autoreproduce si care nu da doi bani pe masuri de ecologie, de sănătate, de cultură sau de educație.

Scopul final al capitaliștilor lacomi si al tuturor sentimentalismelor ideologic-religioase nu sunt oamenii sau politicienii onești, ci structura de putere în sine. Cinismul ideologic ascunde însuși nucleul religios al credințelor capitaliste, aspect crucial pentru înțelegerea funcției cinice a ideologiei de a anula standardele cu care se pot judeca unele pe altele. Zgomotul de fond al civilizației noastre este un geamăt al omului dezorientat și temător. Insecuritatea sănătății și limitele actului medical pentru tratarea bolilor grave de tip SIDA, cancerul, tuberculoza denumita boala sărăciei, ne arată că alarma a fost exprimată. Injustiția sociala este problema noastră a tuturor, suntem în vârtejul corupției pana la nivel de stat.

Autoritățile puterii sunt surde și uneori complice la țipetele copiilor care sunt luați de lângă mamele lor naturale sau adoptive și introduși în traficul de copii pentru organe sub masca adopțiilor naționale sau internaționale. Privim neputincioși la amploarea traficului cu carne vie, cu droguri de mare risc, cu arme și substanțe explozive care ajung în mâna teroriștilor ucigași. Urgia se întinde și ne pune în genunchi, curând nu vor mai fi decât nebuni și derbedei, dacă omenirea nu va ști să înlăture rând pe rând cauzele care generează infernul pe pământ.

La noi batjocora, insulta, nedreptatea, au devenit fapte admirabile și poate acesta este pentru mulți un motiv de a înceta sa lupte și de a accepta o interminabila înfrângere. Toate acestea ne determina să simțim ca nu îndrepta spre un viitor pe care nu-l cunoaștem din care suferința nu va lipsi, dimpotrivă! Sunt deja avertismente cu privire la răsturnarea civilizației de teroarea fără limite și fără discriminare.

Gheorghe Duduială

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s