Olt. Bebe Jianu și-a lansat un nou CD cu romanțe

ziua ieie   Cu puțin timp în urmă pe piața muzicii românești a apărut un album cu compoziții muzicale realizate orchestral de Forin Durusan. Albumul cuprinde șapte piese care reprezintă unitatea culturală a celor care știu să dea o notă de prospețime, respectând canoanele impuse de rigorile  muzicale.

Versurile aparțin poetei Liliana Ghiță Boian, autoare a zece volume de poezie.

Lansarea a avut loc la Artoteca Bibliotecii Metropolitane din București și la aceasta au participat membrii Societății Culturale „Apollon” condusă și administrată de ambasadorul cultural UNESCO, George Călin.

Anterior lansării, interpretul Bebe Jianu, a cărui voce a impresionat publicul – chiar și pe cel cunoscător de muzică- a realizat un turneu de promovare în spațiul cultural al Olteniei: Slatina, Caracal, Drăgășani, Rm. Vâlcea, Drăgănești-Olt.Bebe Jianu

Melodiile au substanță poetică și muzicală. Genul abordat se încadrează în ritmurile moderne ale curentului artistic și, fără să aibă caracter comercial pot fi ascultate cu cu interes. Acuratețea vocii interpretului, părțile muzicale susținute instrumental de vioara care plânge pe strune, de saxofon sau de pian dau o și mai mare valoare interpretării.

Conținutul CD-ului este reprezentativ pentru cultura noastră muzicală actuală deoarece abordează partea sufletească atingând corzile sensibile ale inimii : Numele femeii, Prima iubire, dragostea pentru zona rustică și pentru satul românesc: De când mă știu, Revenirea, dorul care ne face să simțim că Eminescu ne aparține sau că noi îi aparținemlui, Dor de Eminescu, dar mai ales dragostea imensă pe care o dăruim României întregite: Dor de Basarabia, România mea.

Bebe si LilianaȘi pentru că anul acesta este „Anul satului românesc” și pentru că sărbătorirea Centenarului Marii Uniri continuă până în anul 2022, fiindcă doar în 1922 s-a desăvârșit Unirea, cei trei care au lucrat pentru realizarea acestui CD: Bebe Jianu, Liliana Ghiță Boian și Florin Durusan dedică toate melodiile celor două mari evenimente.

La sfârșitul lunii iunie au reprezentat cultura olteană alături de soții-poeți Constanța-Tanți și Constantin Triță, de poeta craioveană Doina Bonescu și de reprezentanta Bibliotecii Județene „Antim Ivireanu” Rm. Vâlcea,  Zenovia Zamfir în Tabăra Internațională de creație De amicitiae, ediția a III-a de la Batiz-Hațeg, tabără care a constitui un regal de muzică și poezie.

Turneele de interpretare a muzicii din zona Câmpiei Boianului, atât de bine cunoscută Bebe Jianu 2datorită marelui om de cultură, istoric, creator de muzee, arheolog, pictor, scriitor, Traian Zorzoliu vor continua în luna iulie la Curtea de Argeș și  Ștefănești, jud. Vâlcea, iar în luna august în Caravana Culturii care vizează manifestări artistico-culturale în zece orașe ale țării

(vom reveni cu detalii).

Georgiana Raicu

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s