Național. Proiect PSD: Copii obligați să plătească pensie părinților!

bani pentru usturoi   PSD a expus o inițiativă legislativă în spațiul public prin care copiii majori au obligația să plătească pensie de întreținere părinților, bunicilor și străbunicilor. Potrivit proiectului de lege, refuzul copiilor ar constitui infracțiune și s-ar pedepsi cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a avut o reacție asupra acestei inițiative, pe pagina sa de Facebook, unde a scris: „Această ultimă mare inepție social-democrată arată indubitabil că nivelul de incompetență și mediocritatea politicienilor de la PSD au atins cote maxime. A ajunge să umilești oamenii care-și văd transformată datoria morală față de părinți, firească și umană, în datorie pecuniară, a ajunge să umilești părinții care se văd puși fără voia lor în raporturi de coerciție cu proprii copii, a ajunge să ameninți familiile din România cu închisoarea doar liviu-voiculescu-vrea-conducereapentru că nu-și pot lăsa bătrânii în grija statului  la care au cotizat o viață întreagă pentru a li se asigura o bătrânețe decentă…asta înseamnă să fi pesedist. Motivația, ambalată în cuvinte populiste, nu face decât să scoată și mai mult în evidență adevăratul motiv al celei mai halucinante inițiative a PSD: stoparea migrației românilor în afara țării și diminuarea pe cât posibil, a celui mai mare dușman electoral al lor: diaspora. Nu, domnilor politicieni, vrajba sădită în sânul familiilor nu este o soluție pentru a determina românii să rămână în țară și nici pentru a vă atrage simpatia electoratului. Era suficient să faceți ceea ce ați promis românilor și României în 2016”.

Practic, după ce românii au votat în 2016 PSD-ul la alegerile parlamentare, PSD care a promis majorarea pensiilor, acum dorește să îi arunce „pe spatele” copiilor care abia se descurcă și ei. Parlamentarii doresc să ia mâncarea de la gura copiilor să o dea părinților care au contribuit la stat o viață, deoarece au rămas fără bani la buget, „datorită” bunei guvernări și „lipsei” corupției la nivel înalt din România.

studenti-locuri-de-munca-job    Tinerii nu privesc cu ochi buni inițiativa legislativă, li se pare „o prostie”, „o bălărie”, această „invenție” a PSD-ului. „Consider că noua inițiativă PSD, nu respectă normele de dezvoltare. Noi, copii avem nevoie de elan pentru a ne dezvolta iar aceasta nu face nimic altceva decât să ne taie aripile. Părinții își cresc copii fără a aștepta ceva în schimb, așa cum spune și o vorbă mare ,,numai mama sa nu fi”. Deci, în fond, copii se întorc la părinți indiferent de situație cu sau fără obligația de a le plăti o anumită pensie, oricum copii vor fi acolo, sprijinindu-i pe cei care i-au crescut și educat” a declarat o tânără pentru Revista Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului.

Un alt tânăr intervievat, student la Drept, a menționat că: „Mi se pare greșit sa încerci sa introduci într-un cadru legal o obligație morala, pentru ca îi știrbești flexibilitatea, în același timp impunerea unei astfel de obligații lasă impresia ca statul nu ar putea susține în continuare sistemul de pensii, iar sancțiunile sunt excesive și neproportionale”.bani pt absolventi

Concluzia este clară, această inițiativă legislativă ar trebui să rămână la stadiul doar de proiect, iar PSD-ul să facă pentru români doar ce a scris în planul de Guvernare din 2016.

Ionuț Cocârlău

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s