Olt. Secția de Oncologie de la SJU Slatina reabilitată complet

DSC_0338Imobilul care găzduiește Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost dată în folosință în anul 1978, de-a lungul timpului s-au făcut reabilitări parțiale. În anul  2018 s-a făcut un proiect de reabilitare a întregii secții, finalizat în această lună.

La acest eveniment au participat Cătălin Rotea directorul SJU Slatina, Marius Oprescu, președintele CJ Olt și Emil Moț, primarul Slatinei.

Vorbim de un proiect cu o valoare totală de 6 milioane de euro + TVA, cu fondurile DSC_0356asigurate în proporție de 80% de Consiliul Județean Olt, adică 4 milioane, restul fiind asigurat de Ministerul Sănătății. Acordul de începere s-a semnat anul trecut în octombrie, lucrările au durat un pic mai mult pe acest prim etaj pentru că au fost probleme cu avizarea de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cu birocrația, lucrurile s-au deblocat și am reușit să finalizăm acest prim etaj” a declarat Cătălin Rotea, directorul SJU Slatina.

 

S-au îDSC_0347nceput deja lucrările și la etajul 4, unde se află Medicina Internă, etaj care a fost evacuat, s-a intrat deja la demolări și urmează că până la finalizarea termenului de execuție, adică iunie 2020 ca tot corpul să fie renovat. În acest corp, a fost cumpărat și un lift nou, funcțional la această dată, care a fost finanțat de Consiliul Județean Olt. Secția de Oncologie are 40 de paturi, are un grad de ocupare de 85%, ceea ce din păcate este foarte mult, astfel cum susține directorul SJU Slatina. La Slatina sunt 5 medici, dintre care unul are și competențe de paliative.

Marius Oprescu, președintele CJ Olt, prezent la redeschiderea secției, a ținut să preDSC_0382cizeze că „Încă de la preluarea de către Consiliul Județean a Spitalului de Urgență Slatina am început investițiile în acest spital. Iată încă o secție care a fost reabilitată. Speram să avem, cât mai curând să avem întreg spitalul care să arate așa”.

DSC_0339Exteriorul blocului central va fi și el reabilitat din fondurile Consiliului Județean Olt, fiind deja semnat contractul și ordinul de începere , urmând a se demara lucrările la corpul central. Celelalte corpuri ale Spitalului Județean de Urgență Slatina vor fi și ele reabilitate pe exterior, din fonduri europene. S-a scos la licitație și reabilitarea etajelor 2 și 3 de la Secția de Pneunoftiziologie  din Scornicești, fiind în lucru la Scornicești  reabilitarea termică a exteriorului clădirii la care deja se efectuează lucrări.

Pe secțiile pe care reușim să le reabilităm aducem și mobilier modern, la

 

standarde europene, de asemenea, am investit foarte mulți bani în aparatura medicală” a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Mai multe amănunte într-un material video la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro

Reporter Georgiana Raicu, redactor Ionuț Cocîrlău, op. imag., editare și montaj Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s