Vâlcea. Alarmant! Urșii fac pagube serioase în gospodăriile oamenilor!

vaca mancataPotrivit primarului comunei Petroșani, Ion Sandu, în ultimul timp sătenii se confruntă cu o problemă destul de gravă din cauza urșilor care fac ravagii prin gospodăriile proprii.

Un atac sângeros al unei familii de urși s-a petrecut în satul Poiana din localitatea pe 19 iulie a.c, în pășunea din marginea satului Poiana din punctul Băjenia. Ursoaica și puii săi a omorât și devorat o vacă de cca. 600 kg, iar un alt urs a fost văzut din drumul Gorși de un copi,  Mohanu Darius, în aceeași săptămână în apropiere de pășunea Toaca.

Edilul comunei spune că, ursul mânca o căprioară pe care, probabil o vânase nu demult în pădurea din acea zonă. În aceeași zonă a trupului de pădure cu aproximativ 15 zile înainte, un alt urs a răpit de la o stână din pășunea Carpeni o femelă porcină ce avea o greutate de cca. 200 kg.
,,Având în vedere că pe raza localității Perișani trăiesc mai mult de 40 de animale vaca mancata de ursspecia urs, am solicitat Asociației de Vânătoare Artemis, Agenției pentru Protecția Mediului să demareze urgent procedurile necesare de speriere, capturare sau chiar recoltare a acestora pentru reglarea procesului de hrănire deoarece din cauză că în acest an în zonă este deja o lipsă majoră a fructelor din pădure sau chiar în livezile mărginașe ale localității, din lipsă de hrană, urșii vor ataca animale domestice din pășunile satelor sau chiar în gospodăriile cetățenilor.” a scris pe pagina sa de Facebook, primarul Ion Sandu.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s