Editorial. Pe drumul fără Dumnezeu…

ghorghe duduiala Nu îmi este frică de Dumnezeu, îmi este teamă atunci când simt că nu îmi este în preajmă! Nu am putut și nu pot să înțeleg cum începe să arate această nouă lume care este condusă pe drumul fără Dumnezeu.

Azi, mai mult ca niciodată, le invidiez pe bunica și mama mea, femei simple din viața satului românesc, acolo unde s-a născut dragostea pentru viață și Dumnezeu. Nu aș vrea să se creadă că intru în categoria celor ce idealizează satul, dar nu pot uita paradisul copilăriei mele. Azi copiii nu mai au nici sat nici copilărie, știu însă că în lumea mea mai de de mult existau niște valori reale pe care azi lumea românească, din păcate, le-a pierdut. Existau anumite norme de viață care dădeau sens și identitate, păcat că azi lumea de odinioară se veștejește iar lumea timpului nostru se îndreaptă spre o gravă criza morală și de valori, ne aflam azi în plin război religios pe plan mondial, acum lucrurile stau exact pe dos. Starea generației de azi este violentă și debusolată, această stare este vizibila în atitudinea lor.

Tinerii nu mai au nicio certitudine în afara faptului ca lucrurile sunt complicate, mă uit la ei că merg pe strada și vorbesc sau butonează continuu telefonul mobil. Nu mai au timp să privească frumusețea câmpului, frumusețea ghiocelului proaspăt răsărit sau să privească strălucirea stelelor în miez de noapte. Omul nou a intrat în epoca tehnologiei crezând că poate stăpâni tehnica, dar ce păcat ca este totul invers, tehnica îl stăpânește pe om. Omul are impresia că prin intermediul calculatorului vorbește cu lumea întreagă dar totul este un fals pentru că el, omul, este de fapt mai singur ca niciodată, el a reușit să-l piardă pe Dumnezeu. Pentru că toate administrațiile postdecembriste au făcut totul pentru a distruge toată înțelepciunea și valoarea românească.

Au trecut 29 de ani de distrugere, de la economic până la spiritualitate, am distrus aproape tot, iar ce am crezut ca am câștigat în ’89 a fost doar o iluzie. Azi sunt revoltat, sunt revoltat că s-au găsit atâția ticăloși, nerușinați care s-au năpustit asupra avuției naționale, să transfere în propria lor proprietate făcând averi nejustificate devenind atât de demagogi. Sunt trist că poporul român a acceptat asta. Nimeni nu a impus ca realitățile să arate cum arată azi. Nu, nu dragii mei! Nu străinii au venit să ne ia pământul să ne fure și taie fabricile, nu ei ne-au împrăștiat prin lume, nu străinii au votat în cabinele de vot, noi am fost cei ce am votat.

Constat cu tristețe că televiziunile noastre arunca zilnic gunoi în casele noastre, constat că azi nu ducem lipsă de mitocănie, grosolănie și vulgaritate, televiziunile străduindu-se să accentueze aceasta latură negativă a societății noastre, se practică un linșaj, eu personal nu m-am așteptat ca societatea românească să fie atât de cinică.

Ceea ce este azi jalnic, este ca nu mai avem criterii, nu mai avem valori și nu mai credem în valori. Trăim din nefericire pentru noi, o criză a valorilor care ne poate costa împingerea pe un drum ce duce către nicăieri, pe un drum fără Dumnezeu!

Gheorghe Duduiala

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s