Vâlcea. Horezu va sărbători 532 ani de atestare documentară

Autoritățile locale din orașul Horezu vor organiza mai multe manifestări cultural- artistice dedicate aniversării a 532 ani de la atestarea documentară a localității.

Evenimentele vor debuta pe 1 septembrie  când vor avea loc mai multe competiții sportive, în diverse locații ale orașului.

Oficial, sărbătoarea dedicată orașului Horezu va fi joi, 5 septembrie 2019, în Sala de spectacole a Casei de cultură „Constantin Brâncoveanu” Horezu, începând cu orele 14.00, când va avea loc o întâlnire festivă cu fiii localității sub genericul „Horezu – perspective viitoare”. Vor fi prezenți foști primari și viceprimari, actuali și foști consilieri locali, Zilele-orasului-Horezucetățeni de onoare ai localității, preoți, șefi de instituții, foști salariați ai primăriei și alte persoane invitate.

A două zi, vineri 6 septembrie, în centrul orașului Horezu, după ce vor avea loc întreceri pe biciclete cu copii între 3 și 6 ani, seara la orele 19.00, toată lumea va participa la un spectacol de muzică ușoară cu Trupa RUA și solista Roxana Bulborea & Trupa Lee Music, care se va încheia după miezul nopții.

Afiș-„Zilele-orașului-Horezu”-2019-696x985 Sâmbătă, tot în centrul orașului, începând cu primele ore ale dimineții  va avea loc un Târg de meșteșuguri tradiționale, urmat de un concert de Muzică de fanfară, care va însoți Parada  portului popular românesc.

Deschidere oficială, va fi la orele 12.00, când autoritățile locale și județene vor vorbi despre istoria acestor locuri  și a oamenilor  care i-au dat valoare de-a lungul timpului.

Va urma premierea cuplurilor care aniversează 50 de ani și 60 de ani de la căsătorie, a cetățenilor orașului cu vârsta de 90 de ani și peste și a tinerilor elevi care au obținut rezultate deosebite la examenele de capacitate și bacalaureat;

După orele prânzului va avea loc un program artistic susținut de ansamblurile invitate, horez-680x365_ciar la orele 17.00 va avea loc premierea câștigătorilor competițiilor sportive; fotbal, șah, tenis de câmp, table.

Seara la orele 19.00  va avea loc un spectacol folcloric denumit sugestiv „Distrează-te române !” , cu invitații  de la TV Favorit precum Marian Medregoniu, Victorița Lăcătușu, Gabriel Lungu, Andreea Teleguță, Cosmin Bîrlan și Andreea Croitoru. Prezentatoare: Ionica Voiculețu-Brumăraș.

HorezuFestivitățile dedicate împlinirii a 532 de ani  de atestare documentară a orașului Horezu se vor încheia la orele 22.00  cu un spectaculos foc de artificii.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s