Meșteri olteni la ,,Târgul Olarilor” din Sibiu

targul olarilor 2,,Târgul Olarilor” de la Sibiu reuneşte la fiecare început de septembrie peste 100 de meşteri olari care aduc, spre vânzare, produse decorative sau utilitare: oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoței, instrumente muzicale etc.
Județul Olt este reprezentat la acest eveniment deosebit de doi meșteri populari ceramiști. Este vorba despre Ștefan Trușcă de la Româna-Balș (ceramică de tip Oboga) și Ionel Cococi de la Vădastra (ceramică neagră de tip neolitic).
Timp de două zile, localnici şi turişti sunt poftiţi în Piaţa Mare din Sibiu să admire şi să achiziționeze obiecte ceramice.

targul olarilor

Anul acesta, 2019, atmosfera de târg din Piața Mare va fi întregită de demonstrațiile live la roata olarului, publicul având prilejul să urmărească transformarea unei bucăţi de lut în vas. De asemenea, pe parcursul celor două zile, artiști ceramişti vor îndruma copiii să își descopere talentul si îndemânarea, să își dezvolte imaginația şi inventivitatea, în cadrul unor ateliere de modelaj în lut şi pictură pe obiecte ceramice.

Valeru Ciurea

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s