Olt. Spectacol la superlativ cu vedete populare la ziua Tătuleștiului

DSC_1121Iată că, sâmbătă 14 septembrie, ,, Fiii Satului” din Tătulești, Olt s-au reîntâlnit pentru a XI-a oară, la o mare petrecere organizată de primarul Dan Vasile și Consiliul Local. Frumusețea costumelor populare, a cântecului și dansului specifice zonei Olteniei, a adunat sute de localnici dar și din satele învecinate.

Sărbătoarea a debutat cu o reprezentație emoționantă a copiilor din Ansamblu ,,  Joc și Voie bună” proaspăt înființat și coordonat de Ana Maria Răduleanu, cea care coordonează și ,,Florile Alunișului” din Spineni și ,,Zestrea Poboranilor ” de la Poboru, DSC_1025ansambluri care au evoluat, de asemenea, pe scena din Tătulești.

Autoritățile locale nu au uitat nici de această dată să premieze pe cei mai tineri locuitori care s-au născut în acest an, cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie dar și performanța la învățătură a elevilor din localitate și a celor mai buni dascăli.

Așadar au fost premiați și nou-născuții din acest an, respectiv Alecu-Tudora Ianis-Andrei, Martinescu Ianis Cătălin, Nica Mario Denis Andrei.

DSC_1132 Diplome de Onoare, o sticlă de șampanie, un buchet de flori și un premiu în bani au primit Marin și Ioana Preduțoiu și Iuliana și Ilie Iovescu. Tot cu acest prilej, au primit Diplome de Excelență, un buchet de flori și un premiu în bani au primit elevii: Elena Larisa, Silviu Nicolae Bărăganu, Neacșu Alexandra, Ștefania Corina David și Mihaela Rădulescu.

Profesoarele Elena Mihaela Păun și Alexandra Mocanu au primit recunoștința DSC_1073autorităților locale care le-au oferit câte un buchet de flori, o Diplomă de Excelență și un premiu în bani pentru rezultatele remarcabile obținute în anul școlar 2018-2019.

O altă surpriză foarte frumoasă a fost ac4eea în care instructorul de dans Ana Mirela Răduleanu a oferit câte un trofeu primarului Dan Vasile, viceprimăriței  Istrate Florentina dar și directorului Centrului Județean de Cultură și Artă Olt, Vivi- Viorel Pintea.

DSC_1289Festivitățile dedicate ,, Întâlnirii cu Fii Satului” de la Tătulești au continuat cu o reprezentație  de dansuri populare a membrilor Ansamblului ,,Mărțișorul ” de la Corbu,  recunoscut, nu numai în județul nostru, dar și în țară și străinătate datorită premiilor primite pentru virtuozitatea și originalitatea dansurilor și cântecelor populare oltenești.

Pe scenă au mai urcat membrii Ansamblului ,, Ilie Martin” de la Colonești  precum și interpreții și dansatorii Ansamblului ,,Doina Oltului” din Slatina. Printre îndrăgiții interpreți care au invitat pe toți cei prezenți la joc și voie bună amintim pe Marinela Dobrițoiu, Daniel Roșoga, Maria Ghinea, Ileana Lăceanu, Sorina Dinu, Dorina Mete, DSC_1415Denisa Popescu, etc.

La sărbătoarea Tătuleștilor au venit și autoritățile județene, politicieni și parlamentari, directori de deconcentrate, etc. Printre aceștia amintim pe Marius Oprescu, președintele CJ Olt, Virgil Delureanu -vicepreședintele CJ Olt, deputații Marius Iancu și Constantin Stănescu, Cătălin Rotea directorul SJU Slatina, Cătălin Grecu directorul Loctrans Slatina,  etc.

DSC_1360Șeful administrației oltene, Marius Oprescu s-a adresat celor prezenți asigurând-i de tot sprijinul său pentru dezvoltarea comunei.

Redactor Georgiana Raicu, op. Imagine editare și montaj TV Georgiana Leulescu. VGtv Regional, www.vgtvregional.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s