Vâlcea. Mihai Pătru: Ocnele Mari va fi oficial oraș turistic!

Ocnele mari 1
Primaria Ocnele Mari

Ocnele Mari este un oraș istoric cu potențial turistic ridicat, cu o bogăție pe care rareori o întâlnești, fiind vorba despre sare. Primarul orașului Ocnele Mari, Mihai Pătru,  a declarat că: „Aceste rezerve (n.r. – de sare) sunt benefice în primul rând, pentru tratarea reumatismului și a bolilor genitale. Orașul Ocnele Mari este renumit pentru aceste lucruri. Statutul de stațiune s-a pierdut prin anii 1987-1989, deoarece nu avea suficiente dotări pentru a fi numit stațiune”. Acesta se referea, bineînțeles la apă, canalizare, gaze, drumuri asfaltate, etc.

La ora actuală, se fac demersuri pentru ca orașul Ocnele Mari să primească statutul de ocnele mari 2stațiune locală și cu acest statut se vor putea accesa mai multe fonduri europene pentru a aduce bani în localitatea, care în ultimul timp este într-o continuă dezvoltare.

,,Am candidat cu dorința de a aduce Ocnele Mari în rândul celor europene, de a le oferi locuitorilor un condiții moderne de viață. De exemplu, am reuşit să construim un teren sintetic la Ocnele Mari pentru tinerii din zonă, am reuşit să finalizăm lucrările la Casa de Cultură, unde  am făcut şi inaugurarea. Ne-am ocupat puţin de imaginea localităţii, iar în ceea ce priveşte proiectele am depus un proiect la Compania Naţională de Investiţii pentru construirea unei săli de sport, un proiect cu o valoare de un milion de euro. De

ocnele mari primar mihai patru
Mihai Pătru

departe cea mai mare realizare este faptul că am reuşit să readucem în patrimoniul localităţii terenurile de la Ştrandul Ocniţa şi Ocnele Mari, aceste terenuri aducătoare de venit pentru localitate. Au fost procese care au tărăgănat de-a lungul timpului şi iată că am reuşit să le readucem în patrimoniul localităţii.”, ne-a declarat, Mihai Pătru, edilul orașului Ocnele Mari.

De asemenea acesta ne-a mai spus că există agenți economici care au investit în ocnele mari 4ștrandurile de la Ocnița și Ocnele Mari, iar administrația a încercat să le creeze turiștilor căi de legătură către aceste obiective. „Mai avem sarea, Salina Ocnele Mari, care este magnifică, sunt cel puțin 3-4 mii de turiști pe săptămână care vizitează acest obiectiv turistic. Noi ne-am ocupat să facem și traseele turistice pentru că Ocnele Mari are multe puncte de atracție, printre ele se numără Cetatea Buridava, fântâna Buridava, evantaiul și Lacul Doamnei” precizează primarul orașului în interviul acordat pentru VG TV Regional.

ocnele mari - primar
Primar Mihai Pătru

Până la finalul lunii decembrie vor fi finalizate lucrările la proiectul de canalizare, fără de care un oraș nu poate fi numit stațiune turistică.

„Vreau să-i asigur pe locuitorii din Ocnele Mari că fac toate eforturile pentru a aduce localitatea noastră în rândul stațiunilor balneoclimaterice din România. În anul 1881, Ocnele era o cunoscută stațiune. Au survenit o serie de modificări în decursul timpului. Avem un oraș cu rezervă naturală bogată: sarea. Orașul merită să fie dezvoltat și modernizat. Avem proiecte în derulare, doar că acestea nu se concretizează de pe o zi pe alta. Sunt pași importanți pe care trebuie să-i facem conform legislației actuale. Suntem însă pe drumul cel bun. Vreau să fac lucruri care nu s-au făcut în 30 de ani, cu toate că era necesar. Dar toate acestea presupun timp”. a mai adăugat Mihai Pătru.

În Ocnele Mari va fi construit un bloc de locuințe sociale, o parcare mare și o grădiniță

ocnele mari 3
Căminul Cultural Ocnele Mari

supraetajată cu program prelungit pentru copiii din oraș și se vor asfalta mai multe străzi printr-un program european.

Chiar acum este aproape gata scoaterea la execuție a 3 podețe, un pod și o punte pietonală. S-a rezolvat și problema medicului de familie. În Ocnele Mari era o problemă generală cu medicii de familie, care lipseau complet, iar oamenii insistau să fie aduc medic. Am găsit un medic foarte bun, specialist în foarte multe domenii, iar de la 1 octombrie va veni aici” a transmis Mihai Pătru localnicilor.

Mai multe amănunte la VGtv Regional

Redactor Ionuț Cocârlău, reporter, Georgiana Leulescu, operator imagine, editare și montaj tv Georgiana Raicu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s