Regional. Localități din Olt, Vâlcea, Argeș și Mehedinți unde se va face cadastru gratuit

cadastru gratuitPotrivit unei știri publicate pe Agrointel.ro, începând de anul viitor nu mai puțin de  2015 localități din România vor beneficia de cadastru gratuit. Această operațiune, va fi demarată, ca procedură, la finele acestui an, însă lucrările efective vor putea fi demarate la începutul lui 2020, la fel și finanțarea acestora din fonduri europene.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o procedură de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 215 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din 37 de județe. ANCPI a publicat vineri 11 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), anunțul cu numărul CN1015932 – “Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară a imobilelor Etapa 2 – 215 UAT- uri din 37 de județe”.

Potrivit aceleiași surse, finanțarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, cadastru gratuit 3prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”. Achizițiile se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Suprafața totală estimată a celor 215 loturi este de 1.294.509 de hectare. Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Valoarea estimată este de 169.580.679 de lei fără TVA.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 noiembrie 2019.

cadastru gratuit2Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.

Selectarea UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută  cu prioritate pentru localități care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României; localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe și localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.
Localitățile din Județul Olt care vor putea beneficia de acest program sunt cel mai multe, respectiv Cezieni, Priseaca, Stoenești, Drăghiceni, Optași Măgura, Bârza, Slătioara, Tia Mare, Sprâncenata, Cilieni, Scărișoara, Crâmpoia și Bălteni.

Argeș:  Stoenești, Dragoslavele, Băiculești, Merișani, Dâmbovicioara și Valea Mare- Pravăț.

Mehedinți: Voloiac, Stângăceaua, Burila Mare, Jiana Gogoșu.

Vâlcea: Berislăvești, Bujoreni și Vaideeni.

Georgiana Raicu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s