Argeș. Turkmenistanii interesați de afaceri în Argeș

oaspeti chinezi la prefectura arges Emilian Dragnea, prefectul judeţului Argeş a primit săptămâna trecută o vizită a E.S. Annamammet Annayev, ambasadorul Republicii Turkmenistan la București.

La întâlnire au participat  George Caval, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș și Ion Mînzână, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

Scopul întrevederii l-a constituit cunoașterea județului Argeş, prin identificarea perspectivelor de cooperare la nivel economic, social şi cultural.

În ultimii ani, Republica Turkmenistan a făcut progrese importantoaspeti chinezi pitestie economice cu accent pe dezvoltarea infrastructurii și construirea de fabrici, a sectorului de petrol și gaze naturale, pe producția locală de legume și fructe, precum și pe cea de bumbac.

,,În acest context, delegaţia turkmenă şi-a manifestat interesul pentru oportunitățile de afaceri din domeniul construcțiilor și agriculturii, atragerea companiilor argeșene în Turkmenistan și extinderea exportului către alte continente.

oficialitati romano-chinezeTurkmenistanul ocupă locul 5 în topul ţărilor cu cele mai rapide creşteri a produsului intern brut din lume. Este un important exportator de gaze naturale, producând circa 75 de miliarde metri cubi de gaz pe an şi vinde circa 50 de miliarde către compania rusă Gazprom.” A transmis Adrian Bughiu, subprefectul de Argeș.

Georgiana Raicu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s