Festivități memorabile de Ziua Armatei Române în Olt, Vâlcea și Argeș

FB_IMG_1572019071617Cu prilejul sărbătoririi zilei Armatei Române, astăzi au avut loc o serie de manifestări și depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor.

Vâlcea. Florian Marin a urat,,La mulți FB_IMG_1572019055895ani Armatei Române!”

În semn de prețuire, la 75 de ani de la eliberarea ultimului teritoriu românesc aflat sub ocupație străină, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, celebrăm astăzi Ziua Armatei României.
Astăzi, mai mult ca oricând, avem datoria de a ne înclina capetele în fața sacrificiilor și faptelor de vitejie ale eroilor patriei și se cuvine să le aducem un pios omagiu peste timp celor care s-au aflat și se află la datorie sub flamura tricoloră.
Un gând aparte se îndreaptă și către FB_IMG_1572019031055veteranii de război, cei care au fost și sunt mărturia vie a eroismului Armatei României, ale căror amintiri arată câtă suferinţă pot aduce războaiele, dar mai ales ce valențe capătă valorile precum pacea şi libertatea.
FB_IMG_1572019047215Adresez tuturor militarilor aflați în slujba țării sub diferite arme, profundul respect al Instituției Prefectului Vâlcea, pentru abnegația și profesionalismul de care dau dovadă, în realizarea misiunilor încredințate. Gânduri bune și profundă gratitudine pentru militarii aflați în teatrele de operaţii. Curajul şi spiritul lor de sacrificiu îi inspiră şi îi întăresc pe toţi cei care au ales să-şi servească Patria sub flamura Armatei Române.
FB_IMG_1572019088037La final,fiind un moment aniversar le mulțumesc militarilor vâlceni,activi ,în rezervă sau retragere,pentru întraga activitate desfășurată în slujba patriei și le doresc multă sănătate şi succes în activitate !
La mulţi ani Armatei României !
La mulți ani tuturor militarilor români!

Arges. Recunoștință soldaților și Armatei Române

jenica dumitru, primaria stefănesti argesPrimarita orasului Ștefănești, Ioana Jenica Dumitru, a transmis un mesaj emoționant ostasilor și Armatei Române, cu prilejul sărbătoririi eleberarii ultimei palme de pamant  românesc pe 25 octombrie 1944.

,, Pe 25 Octombrie serbăm Ziua Armatei, FB_IMG_1572017582511o zi fixată în calendarul inimilor noastre pentru că, pe data de 25 octombrie 1944, Armata Română a eliberat ultima localitate românească de sub ocupație străină: orașul Carei.
Din anul 1830, anul înfiinţării armatei române moderne, până în 1951, în tradiţia românească nu a existat o zi dedicată exclusiv sărbătoririi acestei instituţii. Aflată în centrul atenţiei publice, mai ales după Războiul de Independenţă din 1877-1878, armata a participat anual la manifestările prilejuite de Ziua Înălţării Domnului, devenită, după Primul Război Mondial, Ziua Eroilor, şi la cele din Ziua Naţională a Regatului Românei (10 Mai).
În martie 1948, acest gen de sărbătoare a fost abandonat, fiind apoi reluat din anul 1994.
La mulți ani bravei Armate Române si îți mulțumim că, datorită acesteia, nația noastră încă mai are oameni pe care să te poți baza!”

Olt. Prefectul Angela Nicolae a recitat versurile unui soldat erou

Ziua Armatei Române a fost marcată, cu mult fast și la statuia Ecaterinei Teodoroiu din Slatina, de reprezentanții Prefecturii Olt, conduși de prefectul Angela Nicolae, ai Consiliului Județean Olt,  primăriei Slatina, precum și militari, jandarmi, polițiști șefi ai deconcentratelor și ai principalelor partide politice. La ceremonie au fost invitați și reprezentanții Bazei NATO de la Deveselu.

După ce au fost ținute discursuri despre însemnătatea Zilei Armatei Române, prefectul Angela Nicolae citit mesajul premierului României cu acest prilej și  a recitat versurile găsite în ranița unui soldat erou, mort pe câmpul de luptă , în toamna anului 1918, pe muntele Sorica, în Carpații de Curbură.
În finalul acestui eveniment, autoritățile județene și locale, șefi de instituții și oameni politici au depus coroane și jerbe la monumentul „Ecaterina Teodoroiu“, după care a urmat o paradă militară condusă de Garda de Onoare.
La mulți ani Armatei Române! Respect soldaților români!
Georgiana Leulescu

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s