Olt. Rareș Bogdan, la Caracal: Vom schimba prefecții și subprefecții în 48 de ore!

PNL Rares Bogdan 2Europarlamentarul  Rareș Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL,  a declarat miercuri la Caracal, într-o conferinţă de presă, printre altele că prefecţii şi subprefecţi vor fi schimbaţi în 48 de ore de la învestirea guvernului condus de Ludovic Orban, iar ulterior va începe evaluarea şefilor instituţiilor deconcentrate.

Întrebat de redactorul VGtv Regional,  când ar urma să aibă loc schimbarea şefilor instituţiilor deconcentrate, după învestirea guvernului condus de Ludovic Orban, Rareş Bogdan a răspuns : „Pot să vă spun ceva, că foarte repede, prefecţii și subprefecții. În secunda în care vom avea guvernul valid, Ludovic Orban şi echipa domniei sale, cred că, sper din tot sufletul să nu treacă, (…) mai mult de 48 de ore pentru a schimba toţi prefecţi şi subprefecţii, după care să evalueze fiecare şef de deconcentrate, pentru că puterea PSD este periculoasă tocmai prin această încrengătură pe care o au la nivelul tuturor instituţiilor statului„. 74226533_777815519333354_6394700313646858240_n
De asemenea, Rareş Bogdan a adăugat, referitor la grila prea încărcată cu salarii foarte mari din sistemul bugetar, că se va face  un audit în fiecare instituţie şi vor fi îndepărtaţi cei care nu au performanță sau  sunt incompetenţi.„Vreau să vă asigur că noi nu dăm afară oameni doar pentru că au lucrat în vremea guvernării PSD. Nu. Dacă sunt slabi, dacă au avut lipsă de performanţă, dacă au ajuns prin nişte concursuri trucate, dacă s-au dovedit a fi captivi ordinelor primite de la partid şi nu a slujirii cetăţeanului, atunci vor pleca. Dacă sunt foarte buni şi dacă se dovedesc competenţi în poziţiile pe care le ocupă, vă asigur că nimeni nu vrea să îndepărteze competenţii, ci vrea să-i atragă! Ca să fie lucrurile extrem de clare: vom face audit în fiecare instituţie, în fiecare companie a statului, în fiecare minister, în fiecare instituţie din subordine şi vom vedea exact competenţele şi modul în care aceşti oameni au fost promovaţi şi modul în care aceşti oameni au fost angajaţi. Vom face mai mult o redistribuire, pentru că sunt instituţii în statul român unde este penurie de personal, unde e nevoie de angajaţi, şi alte instituţii supraîncărcate”.

74900211_1507441729397023_8488567204831297536_nNu se închid spitale și nici nu se taie pensiile, dar…

Întrebat, de asemenea, dacă sunt valabile zvonurile potrivit cărora, odată cu venirea liberalilor la guvernare, vor fi tăiate pensiile, salariile sau se vor închide spitale, europarlamentarul liberal a precizat: „Nici nu s-a pus problema, nici nu se pune, să se închidă spitale, din contră, să se investească în spitale, să se deschidă spitale. Nu tăiem pensii, nu tăiem salarii, nu închidem spitale, vrem să guvernăm România bine, mai bine decât s-a întâmplat în ultimii trei ani de zile”.
Deputatul Gigel Știrbu, prezent și el la întâlnirea cu activul de partid de la Caracal, a întărit cele spuse de Rareș Bogdan, adăugând că: „Este firesc ceea ce se întâmplă vizavi de aceste intoxicări, vă aduc aminte că din ’90 până astăzi de fiecare dată PNL Rares Bogdan 1când au fost alegeri prezidenţiale, PSD, sub diversele sale denumiri, a spus, începând că vin moşierii şi îşi iau pământurile înapoi, că vin industriaşii şi îşi iau fabricile, în 2000 şi că Vadim îi va duce pe stadioane şi îi va împuşca şi îi va băga în puşcărie şi tot aşa. E clar, încă o dovadă că preşedintele Klaus Iohannis va câştiga detaşat aceste alegeri”.

De asemenea, Rareş Bogdan, a mai afirmat că este un susţinător al alegerilor anticipate şi că nu are motive de îndoială privind organizarea acestora anul viitor, cel mai posibil în luna martie.
Acesta a mai adăugat că imediat după organizarea alegerilor prezidențiale, se va face bugetul pentru anul 2020, pregătirile pentru iarnă dar şi pregătirea pentru parlamentare anticipate.
Mai multe amănunte într-o înregistrare la VGtv Regional. Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, op. Imag. Georgiana Raicu, dep. Tehnic ing. Grigore Sebeș.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s