Olt. Siegfried Mureșan: Unele spitale le vom comasa, nu desființa!

PNl cu Siegfried5După întâlnirea cu activul de partid de la Caracal, unde a fost prezent europarlamentarul Rareș Bogdan, a doua zi, pe 30 octombrie, invitatul liberalilor olteni a fost Siegfried Mureșan, la Slatina.

Acesta împreună cu Liviu Voicuescu, președintele PNL Olt, deputatul Gigel Știrbu, prim-vicepreședintele Marian Vasile și candidatul la primăria Slatina, Mario De Mezzo, au organizat o conferință de presă pentru a  aduce câteva precizări la anumite probleme avansate în spațiu public cu privire la proiectele de guvernare ale noului guvern condus de Ludovic Orban.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, a ținut să precizeze că, împreună cu alți trei PNl cu Siegfried4colegi liberali au reușit să obțină 50 de milioane de euro din fonduri UE, pentru despăgubirea fermierilor români, ai căror porci au fost afectați de  pesta porcină.  Europarlamentarii Daniel Buda și Dan Motreanu, care sunt în comisia pentru agricultura Parlamentului European și Mircea Hava și cu mine, care suntem în comisia pentru buget a Parlamentului European, am reușit să obținem alocarea din bugetul U.E a 50 de milioane euro, fonduri nerambursabile, din care să fie ajutați fermieri români pe durata unui an, dacă reapare în România pesta porcină africană.
  Întrebat de reporterul VGtv Regional, dacă există bani,  pentru construirea Drumul Expres Craiova-Pitești, sau pentru Autostrada Sibiu- Pitești, așa cum s-a avansat în presă, Siegfried Mureșan a precizat că sunt bani, dar nu sunt depuse proiecte la UE pentru obținerea lor: ”Există fonduri europene pentru Drumul Expres Craiova-Pitești, PNl cu Siegfried2Autostrada Pitești-Sibiu, Autostrada Unirii-Târgu Mureș-Iași, Podul peste Dunăre de la Brăila, Șoseaua de Centură a Capitalei, foarte importantă pentru tot sudul țării inclusiv județul Olt.”.

O altă problemă ridicată în conferința de presă de la Slatina, s-a referit la trecerea sau nu a noului Guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere că din punct de vedere matematic, liberalii nu au  suficiente voturi.

„Întrebarea care se pune luni la vot în Parlamentul României este foarte simplă, PNl cu Siegfriedsă aibă sau nu România guvern. Fiindcă în momentul de faţă avem un guvern demis, un prim-ministru care nu mai are toate prerogativele şi consecinţele. Cu cât acest guvern rămâne mai mult în funcţie, consecinţele vor fi mai mari pentru: administraţia publică centrală, mersul economiei, pentru administraţia publică locală, pentru întreprinzători, nu mai există parteneri de discuţie la nivelul Guvernului României. (…) Întrebarea care se pune luni este: Ludovic Orban sau Viorica Dăncilă? Viorica Dăncilă încă este la Palatul Victoria şi de aceea orice deputat sau senator român care doreşte scoaterea Vioricăi Dăncilă de la Palatul Victoria, care îşi doreşte ca România să aibă un guvern funcţiPNl cu Siegfried2onal trebuie să voteze în favoarea acestui guvern luni. Colegii noştri deputaţi şi senatori au depus o muncă de negociere extraordinară, suntem încrezători că şansele acestui guvern de a trece în prima şedinţă sunt foarte mari”, a declarat Siegfried Mureşan.

Tot cu acest prilej, deputatul Gigel Ştirbu le-a transmis celorlalţi parlamentari din judeţ rugămintea să participe la votul de învestire a guvernului condus de Ludovic Orban şi să voteze cum vor considera.„Lansez o rugăminte pentru toţi parlamentarii din judeţul Olt, pentru că, în definitiv, luni este un moment extrem de important nu numai pentru PNL, este un moment extrem de important pentru întreaga ţară, luni are loc votul de învestitură a guvernului Ludovic Orban. În situaţia în care lucrurile vor tărăgăna, cu siguranţă România va avea de suferit, concetăţenii noştri vor avea de suferit. Rectificarea ce se vrea a fi făcută cu maximă prioritate nu va putea fi făcută decât de un guvern legitim, ales de parlament, în situaţia în gigel stirbucare ne aflăm, pregătirile pentru sezonul rece în întreaga Românie sunt blocate, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora nu-şi pot lua indemnizaţiile, sunt foarte multe unităţi administrativ-teritoriale care riscă să intre în incapacitate de plată. Şi vă spun acest lucru pentru că un guvern demis are un mandat limitat, nu poate face rectificare bugetară, iar ca atare, votul de luni pentru învestitura guvernului Ludovic Orban este extrem de important, dincolo de culoarea politică a fiecăruia. Lansez invitaţia de a participa şi a-şi exercita dreptul de vot, aşa cum consideră domniile lor, tuturor parlamentarilor din judeţul Olt, pentru că în definitiv, pentru asta suntem aleşi”.

Mai multe amănunte la VGtv Regional, redactor /reporter Georgiana Leulescu, op. Imag Georgiana Raicu, dep. Tehnic ing. Grigore Sebeș.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s