Vâlcea. Ocnele Mari va primi statul de Stațiune turistică

statuia victoriei ocnele mari  Nouă localităţi sau părți din localități sunt propuse să fie atestate ca stațiuni turistice, printre care am aminti și Orașul Ocnele Mari, al cărei statut a fost pierdut pe timpul comunismului.

Celelalte  localități care vor primi statutul de stațiune turistică sunt  Tășnad din județul Satu Mare,  Zona turistică Centrul Istoric – Coridorul Crișul Repede din Municipiul Oradea, județul Bihor,  Zona Borlova de pe Muntele Mic, din Comuna Turnu Ruieni, județul Caraș – Severin, Lacu Sărat din județul Brăila,  Tăuții – Măghereuș, din județul Maramureș, Vama, din județul Satu Mare, Peștișani, din județul Gorj și  Jucu, județul Cluj. Proiectul de HG este în dezbatere publică pentru 10 zile calendaristice.


Pentru aceasta, localitățile trebuie mai întâi atestate. Inițiatorii proiectului propun ca ocnesistemele individuale de colectare și epurare a apelor reziduale să fie permise pentru localitățile situate în zone montane cu relief neuniform sau care cuprind arii protejate în care nu se poate interveni.

De asemenea, ca urmare a numărului mare de localități încadrate în PATN (Legea nr. 190/2009) care prezintă o concentrare mare și foarte mare de resurse turistice, care nu se pot atesta ca stațiuni turistice din cauza neîndeplinirii numărului minim de locuri de cazare, se propune reducerea acestui număr de la 100 de locuri de cazare la 50 de locuri.

ocnee mari,Această veste era foarte așteptată de autoritățile locale din orașul Ocnele Mari de ani de zile. Cel care a reușit, totuși să creeze cadrul propice implicându-se direct în promovarea și implementarea investițiilor importante în oraș,  este tânărul primar Mihai Pătru. Acesta a declarat, cu privire la acest aspect: ,,Este o știre importantă pentru locuitorii orașului nostru!  Sunt foarte bucuros că am fost incluși în cele nouă localități care vor deveni stațiune, după dezbaterea publică. Mulțumesc încă odată echipei mele si colaboratorilor implicați!”.

Ocnele Mari este un oraș istoric cu potențial turistic ridicat, cu o bogăție pe care rareori o ocnele mari primar mihai patruîntâlnești, fiind vorba despre sare. Primarul orașului Ocnele Mari, Mihai Pătru,  a declarat că: „Aceste rezerve (n.r. – de sare) sunt benefice în primul rând, pentru tratarea reumatismului și a bolilor genitale. Orașul Ocnele Mari este renumit pentru aceste lucruri. Statutul de stațiune s-a pierdut prin anii 1987-1989, deoarece nu avea suficiente dotări pentru a fi numit stațiune”. Acesta se referea, bineînțeles la apă, canalizare, gaze, drumuri, etc.

ocnele mari 4De asemenea acesta ne-a mai spus că există agenți economici care au investit în ștrandurile de la Ocnița și Ocnele Mari, iar administrația a încercat să le creeze turiștilor căi de legătură către aceste obiective. „Mai avem sarea, Salina Ocnele Mari, care este magnifică, sunt cel puțin 3-4 mii de turiști pe săptămână care vizitează acest obiectiv turistic. Noi ne-am ocupat să facem și traseele

turistice pentru că Ocnele Mari are multe puncte de atracție, printre ele se numără Cetatea Buridava, fântâna Buridava, evantaiul și Lacul Doamnei” precizimagini salina ocnele mariează primarul orașului în interviul acordat pentru VG TV Regional.

,,Am candidat cu dorința de a aduce Ocnele Mari în rândul celor europene, de a le oferi locuitorilor un condiții moderne de viață. De exemplu, am reuşit să construim un teren sintetic la Ocnele Mari pentru tinerii din zonă, am reuşit să finalizăm lucrările la Casa ocnele mari 3de Cultură, unde  am făcut şi inaugurarea. Ne-am ocupat puţin de imaginea localităţii, iar în ceea ce priveşte proiectele am depus un proiect la Compania Naţională de Investiţii pentru construirea unei săli de sport, un proiect cu o valoare de un milion de euro.” ne-a declarat, Mihai Pătru, edilul orașului Ocnele Mari.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s