Olt. Liviu Voiculescu: Nu ne luptăm cu un partid, ci cu un întreg sistem!

pnl olt, voiculescu, daniel si marianVineri, 15 noiembrie,  președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, secondat de cei doi prim-vicepreședinți Daniel Tudor și Marian Vasile, au organizat o conferință de presă  în care s-au comentat rezultatul alegerilor prezidențiale din primul tur, rezultat considerat mulțumitor, potrivit unor statistici comparative prezentate chiar de către Voiculescu.

Pentru început, liderul PNL Olt, a ținut să mulțumească celor 54.000 de olteni care au votat în primul tur candidatul PNL, Klaus Iohannis, dar și celor 10.000 de persoane care s-au alăturat echipei liberale, după alegerile europarlamentare.  De asemenea a mulțumit celor doi prim-vicepreședinți, Marian Vasile – primar la Studina și Daniel Tudor, viceprimar la Scornicești care au câștigat detașat alegerile prezidențiale în liviu voiculesculocalitățile lor. „Vreau să încep în primul rând pentru a mulțumi tuturor oltenilor care duminică au acordat votul de încredere PNL și candidatului susținut de noi. 54.000 de olteni au pus ștampila pe varianta corectă pentru dezvoltarea României pe președintele Klaus Iohannis. În mod deosebit vreau să le mulțumesc celor 10.000 de olteni care de la alegerile europarlamentare și până duminică au decis să se alăture electoratului PNL din județul Olt. Vreau să le mulțumesc, de asemenea, slătinenilor pentru că ne-au acordat încrederea, scorul obținut de PNL Slatina de 30,62% este extrem de apropiat de scorul obținut de PSD de 30,92%. Este un scor care nouă ne dă încredere și ne arată că suntem pe drumul cel bun, ne arată că din momentul în care am venit în fața slătinenilor cu un candidat la Primăria

marian vasile
Marian Vasile

Slatina, în persoana colegului nostru Mario De Mezzo oamenii au prins și mai multă încredere și numărul de voturi a crescut considerabil de la europarlamentare la alegerile prezidențiale. Rezultatul obținut la Olt, cele aproape 30 de procente, nu este un rezultat care să ne mulțumească pentru că știm că putem mai mult, dar dacă privim toate statisticile acest rezultat de la alegerile prezidențiale arată clar un trend ascendent al filialei Olt a PNL lucru care nouă ne dă încredere. Este singurul lucru îmbucurător, această creștere semnificativă aș putea spune eu de la alegerile europarlamentare la alegerile prezidențiale. Schimbarea culorii roșii a județului Olt este un proces de durată. Cine își imaginează că acest lucru se poate face peste noapte este cel puțin rău intenționat și nu vede într-adevăr munca pe care o facem noi”, a precizat, printre altele, Liviu Voiculescu.

De asemenea, acesta a mai adăugat că în Olt este destul de greu să obții rezultate

daniel tudor
Daniel Tudor

remarcabile, deoarece numărul membrilor sau simpatizanților PSD este foarte mare, majoritatea lucrând în sistemul public sau având rude aici. „Noi nu ne luptăm cu un partid politic, noi ne luptăm cu un întreg sistem, care a cerut liste funcţionarilor publici din instituţii nu doar pentru ei, ci şi pentru membrii familiilor, pentru cunoştinţe şi să facă dovada că au fost la vot. Ştiţi că s-au făcut verificări de luni încoace, că se poate verifica pe site-ul AEP, dacă membrii familiilor funcţionarilor publici din instituţiile din municipiul Slatina s-au prezentat la vot şi au fost chemaţi la raport de ce un soţ sau o soţie nu s-a dus? Ştiţi că sunt funcţionari în instituţiile publice, competenţi, care stau cu capul în jos în faţa unor pile de partid care sunt puse şefi?”a afirmat liderul PNL Olt.

Tot cu acest prilej, Marian Vasile, primarul comunei Studina, a ținut să mulțumească electoratului din localitate, din Olt, dar și din țară care a votat cu candidatul PNL la prezidențiale. După aceea se vor focusa pe  alegerile locale și parlamentare de anul viitor, care  vor fi destul de dificile.

Acesta a adăugat că este calegeri - Copieonvins de succesul pe care PNL îl va avea după cel de-al doilea tur de scrutin la prezidențiale.,, Nu ne facem griji că actualul președinte nu va mai avea și cel de-al doilea mandat. Văd în spațiul public foarte mulți oameni care așteaptă o dezbatere între domnul președinte Klaus Iohannis și între doamna Viorica Dăncilă. (…) Am fost întrebat la o emisiune televizată ce aș face dacă aș fi fost în locul domnului președinte Klaus Iohannis. Sincer? Eu m-aș fi dus! Înțeleg opinia domnului președinte care după o experiență de cinci ani , după toată lupta pe care a dus-i cu PSD și implicit cu doamna Viorica Dăncilă. Dar în România există această dorință de competiții, ca să nu mai spun că unii așteaptă să curgă sânge, pe ici, pe acolo!”

Daniel Tudor, la rândul său a mulțumit electoratului din Scornicești, adăugând că klausîntotdeauna luptele la alegerile la Olt au fost foarte grele. ,, În Olt, noi nu ne luptăm cu un partid, ne luptăm, așa cum ați spus domnule președinte, cu un întreg sistem, un sistem în care directorii de deconcentrate sunt în teren pentru a șantaja și  manipula angajații astfel încât să voteze cu ei. (…) În județul nostru sunt câteva zeci de mii de cazuri de persoane cu ajutor social, care, de regulă sunt cei mai fideli!” a ținut să precizeze viceprimarul orașului Scornicești.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, deputatul liberal Gigel Știrbu a ieșit singur într-o conferință de presă în care a atacat conducerea partidului pentru rezultatele proaste obținute la alegerile prezidențiale. Despre atitudinea sa, Voiculescu, a declarat că este una nepotrivită. „Să încerci să dinamitezi o filială și munca unor colegi liberali de frica pierderii poziției pe o listă la alegerile parlamentare, mie unul, vă spun sincer și cu emoție, îmi denotă un cinism pe care rar mi-a fost dat să îl văd la un om. (…) Analiza rezultatelor unor alegeri nu se mai face strict prin prisma unor cifre. Această analiză a fost făcută cu raportare la mai mulți factori, pentru că în mod evident paternul votului din sudul României este diferit de votul din Ardeal. Județul Olt este județul cu cele mai multe comune, 104 și se știe după toate studiile politice, în mediul rural votul are o înclinație mai mare către partidele de stânga și e defavorabil formațiunilor de dreapta”, a declarat Liviu Voiculescu, adăugând că războiul intern din PNL se va încheia după alegerile prezidențiale.  „Vă garantez și ați văzut că m-am ținut întotdeauna de promisiune: după turul II al alegerilor, eu Liviu Voiculescu, președintele filialei Olt a PNL, cu orice risc, voi face o conferință de presă și voi spune toate lucrurile urâte care s-au întâmplat în această campanie electorală”, a spus Voiculescu, precizând că nu vor fi uitați nici cei care și-au adus un aport important.

Totodată, Voiculescu a dat asigurări că toți cei incompetenți, precum și cei care au ajuns în anumite funcții sprijiniți de politicieni, vără a avea vreun merit, vor fi dați afară din instituții. „Lucrurile astea noi le cunoaştem, însă asigurăm pe toţi cei din aparatul bugetar din judeţul Olt, toţi cei care sunt profesionişti şi competenţi să nu-şi facă griji, că vor rămâne în funcţie. Cei incompetenţi, cei puşi pe pile, toţi copiii diferiţilor lideri politici din PSD sau din alte partide care au fost propulsaţi fără criterii de profesionalism vor pleca acasă. Repet, cei care sunt competenţi vor rămâne. Şi îmi asum când spun acest lucru şi să aibă încredere, că aşa vom face” a conchis Liviu Voiculescu.

Dealtfel, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Liviu Voiculescu a ținut să transmită electoratului că liberalii sunt oameni serioși, muncitori și corecți, că au fost și vor fi întotdeauna alături de oameni, sprijinind-ui în tot ce fac, creând locuri de muncă, contribuind astfel al dezvoltarea economiei. ,,Politica PNL se face altfel: prin muncă cinstită, prin empatie, prin promovare corectă și coerentă, prin interacțiuni cu cetățenii și nu prin impunere, amenințare, mituire, traseism și jocuri de culise. Campania liberalilor adevărați se face realmente pe stradă, printre oameni, alături de ei și pentru ei, și nu din fotoliu, din fața televizoarelor, sau zâmbind în poze și mimând munca de teren. Știm că cea mai grea bătălie nu o purtăm cu adversarii politici, ci cu mentalitatea oamenilor obișnuiți în atât de mulți ani să trăiască într-un județ roșu. Știm, în aceeași măsură, că e greu să învingi un sistem adânc înșurubat în societatea noastră. Dar nimic nu ne descurajează, pentru că avem ambiție, avem motivație, avem îndârjire și putere, încă multă putere, să răzbatem dincolo de speculații, de conspirații, de minciuni și denigrări. În plus, epoca eroilor apăruți după război a apus. Demult!

Mai multe amănunte la VGtv Regional, redactor Georgiana Leulescu, op. Imag. Georgiana Raicu, depart. Tehnic ing. Grigore Sebeș.

–––––––––––––––––––––––––––––––––-

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s