Olt. Stagiunea teatrală începe cu actori de marcă și piese noi

Centrul Cultural Eugen Ionescu, stagiune - CopieÎn perioada următoare, va avea loc Festivalul de Teatru „Acasă la Eugen Ionescu”, un festival de teatru care deja are tradiție, care a ajuns la cea de-a IX-a ediție. Festivalul este organizat de Primăria Slatina și Asociația Culturală „Center Inter Art” România.

Este un festival care se va desfășura pe parcursul a 10 zile , în perioada 20-30 noiembrie 2019. Organizatorii propun la acest festival o întreagă suită de piese de teatru, cu activitatea amplă în care s-a căutat aproape de fiecare dată să fie adus pe scena Teatrului din Slatina mari actori pe care nu îi vedem așa de des la Slatina.stagiune 2

Dintre actorii care vor fi prezenți la acest festival, putem să-i evidențiem pe George Tomiță, Marius Bodochi, Horațiu Mălăele, Maia Morgenstern, Ana Țurcașiu ș.a.m.d.

Cu astă ocazie, invit toți slătinenii care vor să vină și să vadă aceste piese de teatru, în perioada acestui festival de teatru. Așadar, așteptăm slătineni cât mai mulți să vină să-și ridice invitațiile care sunt gratuite” a ținut să menționeze Gigi Ernest Vâlceleanu, viceprimarul orașului Slatina.

stagiune teatruGeorge Smarandache, directorul Centrului Cultural ,,Eugen Ionescu” din Slatina, a precizat, prin intermediul presei locale, la ce evenimente sunt așteptați slătinenii pe parcursul celor 10 zile de festival, adăugând că pot achiziționa din timp bileletele oferite gratuit de către organizatori.

În cele 10 zile vor fi expoziții dedicate lui Eugen Ionescu, de grastagiune tetru6fică, apoi piese de teatru, iar în data de 30 noiembrie, când se va încheia acest festival, va fi un concurs dedicat copiilor, un eveniment organizat împreună cu centrul de cultură și artă Olt.

Invitațiile vor fi puse la dispoziție cu 2 zile înainte la casieria Centrului Cultural ,,, Eugen Ionescu” din Slatina, pentru a putea fi procurate de iubitorii de teatru.

Piesele de teatru care vor fi prezentate:

21.11.2019,         ora 19:00 – TOȚI BANII MERG LA LOLA;

22.11.2019, ora 19:00 – MINCINOSUL NOROCOS;

23.11.2019, ora 19:00 – FIERARII;

25.11.2019, ora 19:00 – REVOLUȚIEstagiune 2teatru - Copie ȘI ARTIFICII;

26.11.2019, ora 19:00 – CĂLĂTOAREA ȘI SHAKESPEARE;

28.11.2019, ora 19:00 – VIESPILE DE VARĂ MUȘCĂ ȘI ÎN NOIEMBRIE;

Evenimentul cultural ,, Acasă la Eugen Ionescu” va debutat miercuri 20 noiembrie 2019, la ora 17,00, în foaierul Centrului Cultural Eugen Ionescu din Slatina, ediția a IX-a, cu expoziția de fotografie „De pe scenă adunate… Văzute și fotografiatstagiune teatrală - Copiee” semnată de artistul fotograf Valeru Ciurea, membru consacrat al Asociației Internaționale de Artă Fotografică „Euro Foto Art” din Oradea. Veți putea vedea scene din spectacole de teatru cu mari actori prezenți pe scena slătineană. Expoziția este organizată de Asociația Culturală Center Inter Art, Clubul de fotografie Alutus Slatina cu sprijinul Primăriei municipiului Slatina.

Mai multe amănunte la VGtv Regional.

Reporter Georgiana Leulescu, redactor Ionuț Cocârlău, op. imag. Georgiana Raicu, depart. tehnic ing. Grigore Sebeș.

teatru1

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s