Argeș. Premierul Ludovic Orban, în vizită de lucru la Argeș

orban la arges2Vineri 22 noiembrie a.c., premierul Ludovic Orban, a continuat seria vizitelor de lucru și în județul Argeș, având ca țintă uzinele Dacia din Mioveni, precum și o întâlnire cu activul de partid din județ. Acesta a fost însoțit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, şi cu şeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă. Reprezentanții Guvernului au discutat cu conducerea companiei franceze şi cu CEO Groupe Renault România, condus de Christophe Dridi.

Aici s-a adus în discuție două probleme importante, necesare dezvoltării afacerii de la  Uzinele Dacia.

Prima dintre acestea fiind  Programului “Rabla” , respective de mărirea de până laorban la arges 70.000 a numărului de unităţi care pot fi achiziţionate prin acest program, dar și perspectivele de dezvoltare ale industriei auto. “Industria auto va suferi modificări rapide. Este nevoie de o colaborare foarte apropiată între reprezentanţii industriei auto şi factorii guvernamentali pentru a găsi soluţii comune de adaptare, astfel încât, chiar să fim, dacă este posibil, cu un pas înaintea altora. În acest sens, ca premier, mi-am declarat deschiderea totală pentru a discuta orice fel de proiect de adaptare, orice fel de proiect care poate fi benefic pentru modernizare şi pentru a permite a dezvoltarea industriei auto. De altfel, am şi convenit asupra unui mod de lucru, formarea unui grup de lucru care să ţină legătura cu reprezentanţii industriei auto în mod operativ şi să evalueze periodic toate evoluţiile şi măsurile care sunt necesare pentru în vederea realizării unei adaptări cât mai rapide la trendul care există la nivel mondial “, a afirmat premierul României, Ludovic Orban.

orban la arge1Acesta a mai adăugat că împreună cu ministerul de resort va urgenta lucrările de infrastructură. ,,Obiectivul nostru este să deblocăm și să pornim rapid toate proiectele de infrastructură pe care le are România. În acest sens, domnul ministru a mișcat o serie de lucruri în ultimele două săptămâni. Se va permite lucrarea pe tot tronsonul 2 al drumului expres Pitești-Craiova. Cele 5 tronsoane de pe Sibiu-Pitești, în special cele cu lucrări de artă, 2 și 3, au fost supuse la două revizuiri și până la urmă s-a  revenit la SF din 2008! 11 ani s-a bătut pasul pe loc și nu s-a mișcat nimic. Documentația de licitație va fi lansată cât mai curând, dar nu pot da deocamdată termene.”, a mai precizat Ludovic Orban, la întâlnirea cu conducerea Uzinelor Dacia din Mioveni.

După această vizită, premierul Ludovic Orban împreună cu torți cei care l-au însoțit, au participat la o întâlnire cu membrii de partid ai filialei argeșene, la invitația președintelui Adrian Miuțescu și deputatului  Dănuț Bica. Și aici, au fost discutate probleme de tot felul cu care se confruntă nu numai autoritățile locale dar și cetățenii din toate sferele de activitate.

Orban le-a promis că va căuta un alt constructor, mult mai serios, pentru  reabilitarea DN73 Pitești-Brașov, despre care a spus că au existat întârzieri nepermise.  Cel mai deteriorat segment de drum se află între Câmpulung și Brașov, DN73, cu toate că este o rută foarte folosită de turiști.“Știu bine situația. E un contract semnat din 2011, s-au câcâit până în 2014. A fost de vină și constructorul, care nu a venit cu proiectul tehnic. CNAIR, pe de altă parte, a tolerat situația. E un consorțiu căruia noi le punem la dispoziție ce le trebuie. Dacă nu sunt în stare să se mobilizeze, îi trimitem acasă. Stadiul de realizare este 40%, după 8 ani de contract!”, a punctat Ludovic Orban.

Tot cu acest prilej, premierul Ludovic Orban a ținut să precizeze că va face tot ce-i va sta în putință să fie finalizate și Autostrada Sibiu –Pitești, necesară Uzinelor Dacia, Drumul Expres Craiova-Pitești, dar și infrastructura feroviară pentru a descongestiona transportul rutier. “În primul rând, necesitatea dezvoltării infrastructurii, pe care noi o resimţim, în egală măsură, ca şi cei din industria auto. Dezvoltarea infrastructurii care să prevadă atât dezvoltarea infrastructurii rutiere, cât şi a infrastructurii feroviare, de asemenea a infrastructurii portuare, astfel încât, practic, toate vânzările realizate de producătorii auto să fie avantajate, nu dezavantajate de modul în care sunt transportate toate produsele. (…) Am prezentat stadiul actual pentru cele cinci tronsoane de pe Sibiu-Pitești și pașii pentru accelerarea procedurilor pentru a ajunge cât mai repede la faza de construcție (…).Am discutat și le-am prezentat celor de la Dacia Renault progresul pe care îl avem legat de drumul expres Craiova-Pitești și, de asemenea, intențiile noastre viitoare referitoare la infractructura de transport pe toate axele. Am primit din partea reprezentanţilor companiei un set de 12 priorităţi în materie de dezvoltare a infrastructurii, priorităţi care sunt considerate fundamentale pentru a asigura suportul în infrastructură pentru o dezvoltare economică rapidă”, a mai declarat Orban.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s