Olt. Liviu Voiculescu crede într-o victorie la alegerile locale

Conferintă liberaliLuni, 25 noiembrie, Liviu Voiculescu președintele PNL Olt, alături de Viorel Dumitrescu președintele PNL Slatina și Mario De Mezzo, candidatul la primăria Slatina au susținut o conferință de presă pentru a mulțumi alegătorilor olteni pentru rezultatele bune obținute la alegerile prezidențiale. Voiculescu a spus că e unul dintre cele mai bune rezultate obținute de liberali în ultimii 30 de ani.

Le mulțumesc tuturor oltenilor care s-au prezentat într-un număr foarte mare la imageResizevot, indiferent de opțiunea politică. Numărul de persoane a fost mai mare decât cel din turul I și le mulțumim că au înțeles că trebuie să participe la acest exercițiu democratic. Scorul de ieri (duminică n.r.) la Olt a fost un scor foarte bun pentru filiala noastră, este cel mai bun scor înregistrat de PNL Filiala Olt de la Revoluție până acum. Am obținut 46% la nivel de județ. Asta ne dă încredere și certitudine că, din iunie 2020, Consiliul Județean Olt va fi condus de un liberal. De asemenea, am câștigat alegerile în 19 localități din județul Olt, iar în 38% din localități am obținut peste 42% – 43%”, a ținut să precizeze, printre altele, liderul PNL Olt.

Catalin Rotea
Cătălin Rotea

De asemenea acesta s-a arătat consternat de faptul că la Slatina, au fost aduși să voteze bolnavii internați în SJU Slatina, care au tremurat de frig în fața secțiilor de vot, acuzând conducerea spitalului că ar fi pus la dispoziția celor 130 de persoane, autospecialele din dotarea unității medicale. La scurtă vreme după conferința de presă, managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea a transmis un comunicat de presă prin care explica situația imputată. ,,(…) La nivelul secțiilor SJU Slatina, s-au depus un număr de circa 130 cereri pentru vot cu urna mobile. Din motive care urmează să fie stabilite de către Comisia de Anchetă constituită la nivelul SJU Slatina, cererile pentru urna mobila nu s-au depus, conform normelor legale în data de 23 noiembrie, după ora 18.00. Această situație a fost constatată de către managerul SJU Slatina, ca urmare a apelurilor telefonice primite de la BEJ Olt, în data de 24 noiembrie.

Având în vedere că respectivele cereri pentru urna mobilă nu mai puteau fi indexaprobate în ziua votului și pentru a nu obstrucționa dreptul de vot al pacienților din SJU Slatina, în data de 24 noiembrie, începând cu ora 16.00 s-au pus la dispoziția pacienților care și-au exprimat dorința de a vota, 4 autoturisme aparținând SJU Slatina și un microbuz alocat în acest sens, astfel încât pacienții să poată fi transportați către secțiile de vot în condiții de deplină siguranță (inclusiv asistența medicală)(…) ” a ținut să explice Cătălin Rotea, adăugând că rezultatele anchetei interne vor fi comunicate în curând.

angela nicolae
Prefect Angela Nicolae

Tot cu acest prilej, Voiculescu a mai precizat că în această săptămână vor fi schimbați prefectul de Olt, Angela Nicolae și pe subprefectul Florin Dumitru, care au ocupat aceste funcții doar câteva luni. Chiar dacă Voiculescu nu a avansat niciun nume pentru ocuparea celor două funcții, neoficial se vorbește de Florin Homorean și fost șef al IPJ Olt, Ion Voicu.

PNL 3- dr. Viorel Dumitrescu
Dr. Viorel Dumitrescu

În același context, Viorel Dumitrescu a felicitate echipa PNL Slatina pentru munca depusă și special pe candidatul la primaria Slatina, Mario De Mezzo pentru modul în care a condus această campanie electorală. ,, A dovedit că este serios, că își dorește să câștige aceste alegeri și că vine cu proiecte și planuri care vor îmbunătăți aspectul orașului”, a declarat, printre altele, șeful PNL Slatina.

La rândul său, Mario De Mezzo a ținut să precizeze că pe agenda sa de lucru se vor găsimario trei proiecte principale. Astfel că după ce va fi ales primar la scrutinul de anul viitor, se va axa pe economie, sănătate și educație: ,, Pe economie, îmi doresc 1.500 de locuri de muncă cu 1.500 de euro salariu net, fără să punem presiune pe mediul de business actual. Asta înseamnă atragerea de industrie nouă în Slatina, industrie IT. Pe sănătate, proiectul ancoră aprobat în Biroul Politic Municipal este de a construi un spital municipal pentru copii, cu aproximativ 120 de paturi, ridicat de la zero, cu cele mai moderne dotări. Pe educație, proiectul meu este ca la sfârșitul primului mandat Slatina să aibă cea mai mare rată de promovabilitate la BAC și cea mai mică rată de abandon școlar.” a spus De Mezzo.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s