Vâlcea. Beneficiile Salinei de la Ocnele Mari

salinaSalina Ocnele Mari se afla în localitatea Ocnele Mari, în județul Vâlcea, în partea central-sudica a României, în zona Subcarpaților Vâlcii.
Salina Ocnele Mari a fost amenajată pentru vizitare, pentru turiștii care doresc sa cunoască un loc deosebit.
Zona de vizitare este amenajata la 225 de metri fată de nivelul marii se întinde pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați.
Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserica, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, de baschet, de tenis, masa de biliard, locuri de salina5joaca pentru copii.
În Ocnele Mari se poate ajunge folosind drumul DN67 (strada Copăcelu a municipiului Râmnicu Vâlcea) și strada Alexandru Ioan Cuza a orașului care se intersectează cu aceasta. Distanța de la Salina Ocnele Mari la Râmnicu Vâlcea este de 12 km.
În salina sunt inhalați aerosoli salini prin care se tratează diverse afecțiuni în special afecțiunile respiratorii.
Aerosolii sunt micro-particule aflate în suspensie într-un mediu gazos. Aerosolii salini sunt inhalați în mod natural de către curant pe ambele cai: nazal și pe gură.
Aerosolii salini de dimensiuni cuprinse între 0,5-0,9 microni, se depun pe căile respiratorii superioare: cavitatea bucală, cavitățile nazale, faringe.

salina 3Aerosolii de dimensiuni mici, cei cu mărimi intre 0,1-0,5 ajung în organele inferioare ale aparatului respirator: laringe, bronhii, bronhiole, alveole pulmonare.
Prin absorbția de către aceste organe, aerosolii salini realizează acțiunile de dezinfecție, fluidizare a mucoaselor, eliminarea toxinelor, refacerea elasticității membranelor celulelor, reducerea PH-ului pe ariile organelor de respirație, reducerea și gruparea micro-organismelor iritante. Prin inhalarea aerosolilor, căile respiratorii sunt curățate de focarele de infecție, prezente atât la adulți cât mai ales la copii, focare ce declanșează și întrețin numeroase boli respiratorii (în majoritatea cazurilor recidivante, devenind cronice) și prin a căror prezenta, imunitatea organismului, scade treptat.
Sarea, prin natura să este o substanță bactericida, care nu permite dezvoltarea culturilorsalina 2 microbiene, comportându-se ca un dezinfectant. Prin depunerea și absorbția ionilor salini, la nivelul cailor respiratorii atât superioare cât și cele inferioare, conjugate și cu proprietatea puternic higroscopică, ia naștere efectul de diluție a depunerilor de impurități sau materie străina corpului uman (inclusiv microorganisme), care provoacă boli și disfuncții respiratorii, pornind de la simple răgușeli, bronșite și chiar astm.
salina6Inspirarea de aerosoli salini este mai mult decât necesară, prin absorbția lor, acționând în primul rând direct asupra mucusului. Acestea duc la lichefierea și fluidizarea mucusului de pe căile respiratorii, realizând astfel extragerea materiilor străine dintre cilii și din micro-cavitățile tractului respirator, determinând astfel ușurarea progresivă și de lungă durată a respirației.
Persoanele din salina intra în contact prin intermediul pielii cu atmosfera încărcată cu aerosoli salini. Aceștia sunt absorbiți la nivelul pielii expuse, în proporții corespunzătoare absorbției oxigenului, umidității și desigur prin depunere/precipitare datorita umezelii și diferenței de temperatura a suprafeței pielii față de atmosfera.

Centrul de Informare Turistică Ocnele Mari

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s