Olt. Criminalul din Orlea a fost prins și arestat!

arestat   Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au reţinerea lui C.T., în vârstă de 48 ani, din com. Orlea jud. Olt, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată.  Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în data de 11 decembrie a.c., în jurul orelor 20:00, acest a pătruns fără drept în curtea locuinţei unei bătrâne în vârstă de 83 ani din localitatea Orlea, jud. Olt şi, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, a lovit-o cu pumnul în zona feţei, după care a ştrangulat-o. Inculpatul știa de faptul că femeia deținea bani în casă şi i-a sustras suma de aproximativ 10.000 lei şi un telefon mobil marca Mottorola.

Ulterior, inculpatul C.T. a fugit de la locul faptei şi s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală sau de la judecată.

Trei zile mai târziu, adică pe 14 decembrie, a.c., criminalul a fost depistat şi prins înviolator arestat trafic, într-o maşină de ocazie, de către lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Olt.

Victima C. E., de 83 de ani, a fost găsită decedată în data de 13.12.2019, în jurul orelor 14:00, la domiciliul acesteia din com. Orlea jud. Olt.

Din concluziile preliminare întocmite de către medicul legist din cadrul SJML Olt, rezultă că moartea victimei C. E. a fost violentă și s-a datorat asfixiei mecanice prin ştrangulare (fracturi cartilaj tiroid).

Leziunile traumatice constatate s-au putut produce, cel mai probabil, la data de 11.12.2019, prin lovire de corpuri dure şi comprimare cu mâna (ştrangulare).

Anchetatorii au stabilit că între leziunile traumatice constatate la nivelul gâtului şi decesul persoanei, există legătură de cauzalitate directă necondiţionată și că decesul bătrânei poate data din 11.12.2019.

aresta pentru omor,,Din aceste considerente, reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de astăzi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie.” Țin să precizeze anchetatorii olteni.

Georgiana Raicu

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s