Olt. Fostul elev de la Drăgănești-Olt cere demisia de onoare a directorului Ileana Șpak !

Ionut CocârlăuSituația dramatică prin care a trecut tânărul Ionuț-Andrei COCÎRLĂU, fost elev al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgănești-Olt a fost expusă de-a lungul timpului în diversele articole publicate de redacția noastră. Tot noi am scris și despre succesul acestuia în instanță, unde a obținut anularea sancțiunilor disciplinare aplicate în mod abuziv de liceu, dar și despăgubiri în cuantum de 22.321 lei, reprezentând daune morale și materiale.

În sentința pronunțată de Tribunalul Olt sunt evidențiate toate abuzurile corpului profesoral de la Drăgănești-Olt, abuzuri îndreptate împotriva unui elev aflat în stare juridical de minoritate, care s-a luptat până la capăt pentru a-și demonstra nevinovăția și a dovedi toate aceste abuzuri ale conducerii liceului.

Acum, după stabilirea în mod definitiv a faptului că elevul Ionuț-Andrei COCÎRLĂU este nevinovat, acesta a postat un mesaj pe contul său personal de Facebook prin care solicită demisia de onoare a directorului general al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgănești-Olt. La baza solicitării, fostul elev invocă mai multe motive, care susține că sunt inserate în sentința instanței.

Redăm integral textul postat de Ionuț-Andrei COCÎRLĂU pe pagina sa de Facebook:Ionut si directoarea scolii

Zilele trecute a fost comunicată hotărârea definitivă, pronunțată de Curtea de Apel Craiova, iar astăzi am notificat Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgănești-Olt să execute benevol hotărârea pronunțată, în care s-au evidențiat majoritatea abuzurilor la care am fost supus de către corpul profesoral, în frunte, firește, cu directorul general, prof. ȘPAK Ileana.

Pe această cale, solicit directorului general al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgănești-Olt, prof. ȘPAK Ileana să își depună demisia de onoare pentru modul în care a gestionat această situație, care inițial nu a fost conflictuală, dar a căpătat acest caracter prin prisma defectuoasei administrări.

Motivele care stau la baza acestei solicitări sunt multiple, sunt constate și de instanța de judecată, care a arătat că efectul de sancțiune resimțit ilegal de subsemnatul ar trebui să fie resimțit de către instituția de învățământ pentru a nu mai repeta astfel de conduite. De evidențiat sunt următoarele fapte care contravin în mod flagrant dispozițiilor legale, și anume:

  • faptul că nu s-a ținut cont de starea de minoritate în care mă aflam;
  • faptul că la data mutării disciplinare, ilegal dispuse, mă aflam în ultimul an de studiu, iar preocupările mele erau îndreptate spre construirea unui viitor profesional, nu să mă acomodez într-un nou mediu și să resimt efectele unei sancțiunii ilegale;
  • faptul că liceul a favorizat fenomenul nociv al bullyingului prin încurajarea inițierii unui protest în școală împotriva mea, dar și prin toate cercetările efectuate în mod defectuos.
  • conduita manifestată de directorul general în fața instanței de judecată, care nu face deloc cinste unui cadrul școlar;
  • faptul că a cenzurat dreptul la petiționare al subsemnatului și al tuturor elevilor, precum și dreptul la liberă exprimare;
  • faptul că directorul general nu a respectat principiile enunțate de Legea nr. 1/2011, Legea educației naționale, care situează elevul în centrul procesului instructiv-educativ;
  • cheltuielile imense întreprinse cu onorariile avocaților, care au avut drept misiune mușamalizarea faptelor ilegale, cheltuieli care trebuiau efectuate în beneficiul elevilor, nu în scopul denigrării imaginii unui fost elev;
  • acuzele false lansate în mass-media, cu scopul de a forma opiniei publice o imagine eronată asupra persoanei mele;
  • faptul că am resimțit efectele unor sancțiuni disciplinare ilegale, dispuse pe fondul unor cercetări disciplinare în care am fost supus unor represalii psihice și emoționale fără precedent.

Solicit ca directorului general să își depună demisia de onorare, având în vedere și constatarea instanței de judecată, cum că „instituția de învățământ preuniversitar, prin reprezentanții săi, nerespectând dispozițiile regulamentare, își slăbește propria autoritate în fața elevilor cărora le impune să își regleze conduita în funcție de aceleași regulamente”.

Am scris aceste rânduri cu speranța readucerii pe liniile normalității a procesului instructiv-educativ de la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgănești-Olt. Sper că reacția directorul va fi cea așteptată și va avea onoarea să recunoască defectuoasa administrare a situației și să demisioneze a scris Ionuț-Andrei COCÎRLĂU pe contul său de Facebook.

Redacția noastră așteaptă reacția directorului Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgănești-Olt, prof. ȘPAK Ileana, atât în cazul în care își va da demisia de onoare, cât și în caz contrar, pentru a explica opiniei publice cum s-a ajuns ca un elev să fie supus fenomenului nociv al bullying-ului chiar de către cadrele școlare.
Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s