Olt. Olimpicii olteni premiați de autoritățile județene

olimpici 3.JPGSute de olimpici dar și profesorii care i-au pregătit, au fost astăzi premiați de către Consiliul Județean Olt, în cadrul  Galei Olimpicilor 2019, care s-a desfășurat în sala de spectacole a Palatului Copiilor ,, Adrian Băran” din Slatina.

Autoritățile județene au oferit din bugetul propriu nu mai puțin de 184.500 lei, pentru cele 648 de premii, elevilor olimpici și profesorilor îndrumători.
Aceștia au primit între 100 de lei și 6000 de lei, în funcție de performanțele obținute.

La acest eveniment au participat președintele CJ Olt, Marius Oprescu, Daniela Țîrcomnicu, inspectorul școlar general al ISJ Olt, precum și cei doi adjuncți ai săi Luminița Popescu și Victor Iacobescu.

Festivitatea a debutat cu intonarea Imnului de Stat de către corul ,, Dolce” al Palatului Copiilor, după care, pe scenă au fost invitați Daniela Țîrcomnicu și Marius Oprescu, care au ținut să felicite performanțele acestor copii, dar și pe profesorii care i-au îndrumat.

Prima care l-a vorbit celor prezenți, în deschiderea oficială a Galei Olimpicilor 2019,  au olimpici 2fost noua șefă a ISJ Olt, Daniela Țârcomnicu: ,, Mulțumim Consiliului Județean Olt care susține performanța elevilor noștri! Mulțumim vouă, elevilor, pentru că ne dați ocazia să trăim astfel de momente! Mulțumim cadrelor didactice care se ocupă de pregătirea acestor elevi și, nu în ultimul rând, mulțumim părinților care au știut să îi educe și au investit mult în educația acestor copii.

Ceea ce aș vrea să subliniez este faptul că,  noi, toate cadrele didactice, am trecut prin emoțiile pa care elevii noștri le au la concurs. Dar ceea ce nu știu elevii este aceea că noi avem emoții și mai mari în momentul în care ei sunt acolo, până se afișează listele cu notele obținute. M-a emoționat foarte tare filmulețul pe care l-am vizionat și mă gândeam că este atâta frumusețe și atâta inteligență în această sală, încât este ceva copleșitor.” a spus aceasta, la fel de emoționată ca și olimpicii premiați, după care a continuat: ,, Aș vrea să spun copiilor noștri să nu uite olimpici 1niciodată, în momentul în care vor ajunge sus,  că în spatele muncii lor este munca unui profesor, sau a unor profesori, că în spatele muncii lor sunt părinții. Să își aducă aminte de unde au plecat, să știe că au o datorie, în cazul în care vor pleca în afară, că au o datorie față de această țară care i-a făcut oameni”. A mai adăugat Daniela Țîrcomnicu, amintind de versurile cântecului  Deliei ,, Cine m-a făcut om mare” și dorindu-le succes în continuare și sărbători fericite.

Marius Oprescu, la rândul său a ținut să felicită performanțele elevilor olimpici:  „Acest eveniment a crescut frumos an de an, începând cu 2012, și a crescut atât ca număr de premii acordate, ca valoare a premiilor, dar, ceea ce e cel mai important, a crescut ca valoare a rezultatelor obținute de dumneavoastră la concursurile naționale și internaționale. Mi-aș dori și vreau să cred că o parte din motivarea DSC_2530dumneavoastră în demersul acesta extraordinar de a participa la aceste concursuri și de a obține rezultatele deosebite îl are și organizarea unui astfel de eveniment în care performanța este premiată.

Vă felicit pe toți, elevi, părinți și profesori și, pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, vă urez să aveți sărbători liniștite și un An Nou plin de realizări!”.

Mai multe amănunte într-o înregistrare video la VGtv Regional, Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. Georgiana Leulescu, dep. tehnic Grigore Sebeș.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s