Argeș. Jenica Dumitru: Transparența adminstrativă supără la Ștefănești!

82234891_1013802905669458_814656125256335360_n    Primărița orașului argeșean Ștefănești, Ioana-Jenica Dumitru se luptă în continuare cu ,,găștile” politice formate în primărie de-a lungul timpului. Unele aparțin fostului primar, Dorin Bărbuceanu, altele viceprimarului Ion Mihalcea.

Colac peste pupăză, consilierii locali, membri ai acelorași găști, nu numai că se ceartă tot timpul între ei, dar de cele mai multe ori se aliază împotriva edilului și nu vor să voteze niciun proiect inițiat de primăriță, dar nici ei nu vin cu alternativă.

Problemele sunt foarte multe în administrația de la Ștefănești, iar primărița încearcă din răsputeri să gestioneze situația și să găsească soluții. Însă multe dintre probleme îi depășesc atribuțiunile, fapt ce a determinat-o să se adreseze forurilor superioare, atât administrative cât și politice. Dar cum interesele de grup sunt mult mai puternice decât interesele administrației locale și ale locuitorilor din orașul Ștefănești, mai marii județului au ales să o excludă din partid.Ioana Jenica Dumitru

Așa se face că unul dintre cele mai frumoase și bogate orașe argeșene, rămâne subdezvoltat, iar locuitorii sunt cei mai afectați de această luptă a ,,găștilor” politice.

Edilul din Ștefănești ne-a precizat într-un interviu pentru VGtv Regional că a cerut sprijinul locuitorilor de a participa activ la ședințele Consiliului Local să vadă de ce aleșii lor nu votează proiectele care le-ar îmbunătății traiul și ar face Ștefăneștiul un oraș cu adevărat european.

Lucrăm la proiectul de buget al anului 2020. Lansăm invitația de participare guvernativă, prin care cetățenii orașului pot depune proiecte pentru toate problemele cu care se confruntă zona în care locuiesc. Proiectele se primesc zilnic, de către primar, fiind însoțite de numele și adresele fiecărui semnatar în parte. Sperăm doar ca anul acesta bugetul să nu mai fie votat în iunie de către consiliul local, așa cum s-a întâmplat în 2019”, a ținut să precizeze, printre altele, primărița din Ștefănești.

 De asemenea, tot locuitorilor a cerut ajutorul atunci când a avut nevoie de cadouri pentru premierea elevilor, a darurilor de sărbători, sau pentru desfășurarea diferitelor evenimente locale. Iar ștefăneștenii sunt mândri că la conducerea primăriei au un edil determinat, care își dă tot interesul ca lucrurile să se desfășoare în condiții normale și în favoarea lor.1

În ceea ce privește accesarea fondurilor europene, primărița spune că și acestea au devenit un impediment din cauza faptului că nu pot fi aprobate, deoarece consilierii locali nu colaborează și nu susțin niciun fel de proiecte.

Jenica Dumitru mai susține că unul dintre proiectele importante în care trebuiau investite fondurile europene era iluminatul public, un iluminat performant, care să eficientizeze foarte bine și care să reducă, la jumătate de preț, costurile facturilor de la electricitate. Dar și acesta, ca și alte proiecte a fost blocat de consilierii locali.

Sunt omul care a adus transparența în această localitate și mi se pare că tocmai 3asta deranjează consiliul local, faptul că ședințele au devenit publice. Ei nu erau obișnuiți cu așa ceva, să vină oamenii din localitate și să-i împingă de la spate să voteze proiectele, asta a deranjat foarte mult, e normal, trebuie să avem transparență, trebuie ca cetățenii să știe clar despre ce e vorba” a precizat Ioana-Jenica DUMITRU, edilul localității Ștefănești.

Primărița susține că a adus la cunoștința autorităților județene această situație dar,  ca urmare a acestui strigăt de ajutor a fost exclusă din partid.  Aceasta a mai precizat  că partidul este doar „umbrela” sub care se strânge un grup de oameni, care urmăresc niște interese de grup sau personale.

Avem nevoie să ne dezvoltăm, ne pleacă tinerii să dezvolte alte țări și noi rămânem descoperiți. De ce nu rămân tinerii aici? Pentru că România știe ce trebuie să ofere, dar din păcate nu oferă” a ținut să evidențieze primărița.

5Jenica Dumitru este de părere că actualul guvern, dacă va avea resursa umană necesară, va reuși să învingă orice impediment.

Edilul s-a lovit de rigiditatea fostului prefect, Emilian Dragnea, din momentul în care a dorit să cumpere o clădire a Brătienilor pe care voia să o anexeze patrimoniului local, ca obiect de cultură. De asemenea, această inițiativă s-a lovit atât de dezinteresul consilierilor locali ai PNL, care cât și al fostului prefect.

În ceea ce privește alegerile locale din acest an, primărița e hotărâtă să

primaria stefănești
Primăria Stefănesti

candideze pentru un nou mandat  pentru a-și duce la bun sfârșit proiectele pe care a început să le contureze, gândindu-se, totodată, la o reorganizare a aparatului administrativ.

În finalul interviului, Ioana -Jenica Dumitru a transmis un mesaj localnicilor din Ștefănești prin care  i-a îndemnat să conștientizeze situația în care se află și să le dea o lecție celor care o merită .

Conacul Bratianu
Conacul Brătienilor

Mai multe amănunte la VGtv  Regional

Reporter Georgiana Leulescu, redactor Ionuț Cocîrlău, op. Imag. Georgiana Raicu, editare și montaj ing. Grigore Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s