Argeș. Subprefectul Bughiu nu crede în eradicarea șmecheriilor din instituții!

conf argeAdrian Bughiu, fost și actual subprefect de Argeș, a organizat prima conferință de presă din acest an, la sediul Instituției Prefectului, alături de șeful de la Pașapoarte și cel de la Permise auto pentru a reliefa principalele probleme cu care se confruntă la nivel instituțional. Au fost trecute în revistă, cu abilitatea-i caracteristică, mărețele rezultate ale Instituției Prefectului, atât în vremea când era condusă de pesedistul Emilian Dragnea, iar el era subprefect, dar și acum când de doar două luni, o conduce el din aceiași poziție.  De asemenea au fost discutată o posibilă schimbare legislativă în legătură cu diminuare

Adrian Bughiu
Adrian Bughiu

efectivelor de urși, iar cu banii obținuți din valorificarea celor vânați să se asigure hrana celorlalți, așa cum era înainte.       Subprefectul de Argeș așteaptă nominalizarea unui prefect de către actualul Guvern, având în vedere că la această dată funcția executivă este îndeplinită de acesta, iar în cazul în care va fi numit, atribuțiile se vor împărți. Se declară o fire deschis, tocmai pentru acest motiv crede că va colabora bine cu orice persoană care va fi numită în funcția de conducere a Instituției Prefectului Argeș.

Bugetul pe anul 2019 a fost de 18.135.000 lei, iar în privința acestei sume, subprefectul Adrian Bughiu a precizat că „parte o sumă mare, dar nu este dacă ar fi să ne referim pentru ce au fost folosiți acești bani. Să nu uităm că am avut mai multe rânduri de alegeri și plata membrilor comisiilor de votare se face de către Instituția Prefectului, deci cea mai mare parte dintre acești bani au mers în zona aceasta”.

conf adrian bughiuCred că, normal ar fi, ca școlile de șoferi să își pună mai mult amprenta pe pregătirea candidatului” a ținut să punctele șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș, care se plânge de lipsa atribuțiilor de îndrumare și de control al școlilor de șoferi. „Acum 15 ani de zile aveam atribuții. Nu se făcea o validare de școală de șoferi, o reacreditare, o prelungire de autorizație fără avizul poliției rutiere. În acel moment eu lucram acolo și vă spun din interior. Nu știu dacă este bine, dacă este rău, dar vă pot certifica, la modul cel mai corect și sincer, faptul că școlile de șoferi, în momentul de față, prin prisma procentelor pe care le au la dispoziție referitoare la proba teoretică, acest procent e în scădere”. Astfel, dacă acum 7-8 ani de zile, procentul de promovabilitate era de 55-58%, în prezent, acesta se află în jurul procentului de 48%.

Subprefectul a prezentat în cadrul conferinței de presă și cifrele anului 2019 pentru Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș. Astfel, în anul precedent, au fost emise 51.759 de certificate de înmatriculare, 30.279 de permise de conducere emise, candidați la proba teoretică 19.785, iar la traseu 20. 237. Procentul de promovabilitate, în anul 2019, la proba practică a fost de 39.90%, în creștere cu 8% față de anul precedent.

În momentul actul, în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș, schema de personal este de 38 de angajați, însă există un deficit, fiind doar 25 de polițiști. „Noi, vis-a-vis de alte județe din țară, desfășură o muncă pentru 38 de oameni, iar volumul de muncă este extraordinar de mare. Nu știu dacă puteți să concepeți că ne acced treptele instituției noastre între 800 și am avut zile și cu 1.200 de oameni, într-o singură zi” a ținut să precizeze comisar șef Agheloiu Emil.

Anul 2019 a fost un an plin pentru Instituția Prefectului, însă nu s-au ivit probleme deosebite, fiind gestionate cu maxim profesionalism, inclusiv în privința pestei porcină. La acest moment, focar de pestă porcină mai există doar pe fondurile de vânătoare, la mistreț, unde este greu de eradicat, iar în privința porcului domestic, doar o singură regiune din sudul județului mai are impuse restricții.

Mai multe amănunte la VGtv  Regional

Reporter Georgiana Leulescu, redactor Ionuț Cocîrlău, op. Imag. Georgiana Raicu, editare și montaj ing. Grigore Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s