Mehedinți. Portul de la Severin va putea găzdui vasele de croazieră

 Aladin Georgescu președintele CJ Mehedinți și primarul municipiului Drobeta Turnu Severin- Marin Scrieciu, au anunțat că deja au pus bazele dezvoltării turismului  mehedințean, având în vedere numeroasele obiective cultural-istorice dar și al rezervațiiei naturale din munții Mehedințiului.

 Pentru început, Marian Scrieciu, a semnat contractul prin care primăria a dat în concesiune terenul din zona Piciorului Podului lui Traian, către cel mai mare tour operator din ţară, Karpaten Turism, pentru construirea unui ponton unde vor acosta vasele de croazieră care tranzitează Dunărea. Acesta a precizat, în cadrul unei conferințe de presă că ,,Peste 3.000 de turiști vor opri în acest an în Drobeta Turnu Severin, de pe navele de croazieră care tranzitează Dunărea și vor vizita obiectivele turistice din municipiul nostru.
Am semnat astăzi contractul, prin care concesionăm terenul din zona piciorului Podului lui Traian, către cel mai mare tour-operator de turism din țară – Karpaten Turism, pentru construirea unui ponton de acostare. Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, am făcut un pas important în dezvoltarea Strategiei de turism pentru Drobeta Turnu Severin, punând orașul pe harta navelor care acostează în porturile europene și aduc turiști din întreaga lume. Potrivit reprezentanților agenției Karpaten Turism, de anul viitor, numărul turiștilor va crește la peste 35.000 anual”

Edilul din Severin a mai precizat că zona de acces către pontonul de acostare a navelor va fi amenajată cu fonduri din bugetul local al primăriei.

Georgiana Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s