Olt. Centru Social construit la Grădinari pentru persoanele nevoiașe

Localitatea Grădinari, din județul Olt, este condusă de primarul Mihai Ioana, de partea PSD, de două mandate. În această perioadă, edilul a schimbat radical fața localității, iar acum urmează licitația pentru construirea unui centru social.

Avem un proiect eligibil și finanțarea necesară pentru construirea unui   centru social în localitatea noastră. În câteva zile avem licitație și va urma să fie construit în următoarele luni, iar până la sfârșitul anului să devină operațional. ” a dezvăluit pentru VGtv Regional, următorul proiect de mare anvergură al localității.

Mai mult, primarul vorbește despre un proiect în curs de derulare, care are ca obiect concesionarea lucrării de alimentare cu gaze a localității și, potrivit acestuia,  trei firme sunt interesate de această lucrare. „Concesionăm serviciul de alimentare cu gaze și avem licitație pe data de 3 martie a.c. O să introducem gaze în localitate și este un proiect pe care îl așteptă, cu mare nerăbdare, toți cetății localității Grădinari” a declarat Mihai Ioana.

Alimentarea cu gaze naturale a localității este necesară prin prisma faptului că cetățenii, care dețin sere și solarii, sunt nevoiți să le încălzească în condiții destul de grele, iar gazele naturale le-ar micșora cheltuielile radical, iar legumele românești vor putea ieși mult mai repede pe piață.

Ocupația principală a peste 90% din populația localității este grădinăritul și legumicultura. Anul trecut au fost depuse aproximativ 100 de dosare pentru subvenții, în cadrul Programului ,,Tomata”.

Primaria Grădinari

Localitatea nu duce lipsă nici de copii, la școala din localitate sunt înscriși aproximativ 250 de elevi. „O parte dintre ei (n.r. – copii) sunt plecați, dar încă mai există resursă pentru a păstra localitatea tânără” precizează Mihai Ioana, care a ne-a relatat faptul că face tot posibilul să atragă fonduri europene pentru localitate, pentru a-i îmbunătății condițiile de trai.

În perioada următoare, se va finaliza proiectul de apă-canal, din Satul Nou, iar proiectul de canal pentru satele Grădinari, Runcu Mare și Petculești este aprobat, având o valoare de 3 mil. de euro. În prezent, mai există un proiect depus și eligibil pentru asfaltarea a 6 km de drum comunal, așteptându-se din moment în moment finanțarea acestuia. 

Mihai Ioana, edilul localității Grădinari, este președintele GAL „Oltul Puternic”, care este format din 21 de localități. „O parte din localități au finalizat aceste proiecte și aceste finanțări, pe care le-au primit de la GAL. Unele primării și-au făcut terenuri de sport, altele și-au luat utilaje, în general pentru deszăpezire” a precizat edilul.

Pentru localitate, având în vedere activitățile desfășurate de locuitori, există discuții avansate pentru construirea unei piețe agro-alimentare. „Vrem să o facem unde a fost înainte o crescătorie de porci. Este așezată de drumul național, iar terenul ne aparține”, ne-a mai declarat edilul din Grădinari.

 Mai multe amănunte la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro

 Redactor Ionuț Cocîrlău, reporter Georgiana Sebeș, op. Imag. Ing. Grigore Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s