Argeș. Primărița din Ștefănești și-a prezentat bilanțul primului mandat

După un mandat de deputat, Ioana-Jenica Dumitru, a ales în 2016 să candideze la primăria orașului Ștefănești, Argeș, un mandat destul de greu cu lupte politice interne, în care a căzut la mijloc de cele mai mult ori.  Aceasta declara, într-un interviu anterior pentru VGtv Regional, că dacă nu avea locuitorii de partea sa, ar fi clacat demult. Consilierii locali s-au războit între ei și au votat aproape mereu împotriva progresului acestui frumos oraș.

 Aflată la sfârșitul acestui prim mandat, primărița din Ștefănești, Ioana Jenica Dumitru, a ținut să prezinte, pe pagina sa de Facebook,  un bilanț al activității sale, cu bune și rele, cu realizări și neîmpliniri, dar mai ales cu proiectele sale de viitor.

Primăria orașului Ștefănești

,,Dragi locuitori ai Orașului Ștefănești !
Acum 4 ani, ați ales să mergem pe același drum. Un drum greu și frumos, în același timp, în care dumneavoastră mi-ați acordat încrederea, iar eu m-am străduit să vă respect munca și doleanțele, deși activitatea mea și rezultatele mele depind în egală măsură de mine, ca primar al dumneavoastră, dar și de consiliul local.
De 4 ani, duc o luptă continuă cu un consiliu local, format din aceeași oameni, timp de 30 de ani, blocați în metehnele trecutului, care se opun civilizării Orașului Ștefănești și aducerii în legalitate a activității administrației publice locale, ca întreg. Nu numai că se opun acestui lucru, dar se opun chiar și legilor acestei țări. De 4 ani, lupt pentru intrarea în legalitate a unor structuri administrative care trebuie să fie organizate conform legii și nu sunt. Nu sunt și pentru că acest consiliu refuză, fără niciun temei, să aprobe niște măsuri legale, firești și necesare, deși au fost proiecte inițiate de mine și propuse în ședințe sau le amână prin cererea unor documente nejustificate.
De aceea, vă cer să luptăm pentru noi și nu între noi! Primăria orașului nu este dușmanul cetățenilor sau, cel puțin, nu mai este, așa cum se obișnuia până în urmă cu 4 ani.
Chiar și așa, în plin război, am reușit să câștigăm ”bătălii” importante, lucru pentru care vă mulțumesc. Apreciez faptul că ați rămas alături de mine; vă propun să revedem care ne-au fost victoriile și să ne stabilim noile obiective, fără de care nu putem avansa în dorința noastră comună, aceea de a avea un oraș al nostru modern, plăcut, de care să fim mândri.
Suntem primul oraș din Argeș care a implementat, încă din 2016, Strategia Națională Anticorupție. Comunicarea și consultarea permanent a cetățenilor au fost punctul nostru de plecare în relația cu aceștia. În acest sens, am înființat pagina web a primăriei, unde sunt afișate, la zi, toate informațiile utile cetățenilor.
Activitatea mea ca primar s-a axat pe dezvoltarea infrastructurii: gaze naturale, asfalt, apă curentă și canalizare, reducerea costurilor cu iluminatul public. Odată demarate aceste proiecte, am reușit să trecem la etapa a doua a dezvoltării Ștefăneștiului ca oraș în adevăratul sens al cuvântului: construcția de baze sportive, locuri de joacă pentru copii, în fiecare unitate școlară din oraș, construcția unor noi grădinițe sau modernizarea celor vechi. Am implementat proiectul Centrul Cultural Ștefănești pentru a ne deschide unei vieți culturale active (se află în construcție o sală de spectacole în aer liber), lucru care a lipsit orașului nostru, de la Revoluție încoace.
Au fost asfaltați 11,5 km de drum și alți 10 km sunt în curs de modernizare. În total, numărăm 35 de străzi din Orașul Ștefănești care au fost modernizate în acești 4 ani. De asemenea, au fost amenajate parcări, alei, trotuare și ne aflăm în curs de modernizare.
20% din bugetul local a fost direcționat către Sectorul Educație. Pentru a le cere performanță, copiii noștri trebuie să învețe în condiții moderne. Am investit atât în dotări, cât și în amenajarea unităților de învățământ, dotându-le, pe fiecare în parte, cu grupuri sanitare în interior, teren de sport și loc de joacă.
Au fost extinse rețelele de gaze (Zăvoi I, Zăvoi II, Marcea și Vlădușei), iar pentru alte 3 proiecte (Măgurei, Câmpului, Smărăndești) sunt semnate contracte de cofinanțare și alte 14 străzi sunt propuse în Bugetul 2020 pentru extinderea rețelei. Pentru prima dată, în 30 de ani, Zona Golești a fost inclusă pe harta rețelelor de gaze naturale, fiind deja demarate procedurile.
Am investit în siguranța cetățenilor; am achiziționat un sistem performant de camere care monitorizează permanent orașul, iar numărul acestora se va mări. Am achiziționat o mașină de intervenție pentru Serviciul Situații de Urgență (S.V.S.U.) și am înființat o grupă de voluntari care să acționeze prompt la incendiile dese petrecute pe teritoriul orașului nostru.
Despre ce am realizat deja și mai ales despre ceea ce ne propunem în viitorul apropiat, puteți afla din proiectul de buget al anului 2020. Acesta a fost întocmit, în cea mai mare parte, pe baza cererilor primite de la cetățeni și reprezintă exclusiv nevoile oamenilor din Ștefănești. Poate fi consultat pe site-ul primăriei:
www.stefanesti-arges.ro.
Mă bazez în continuare pe comunicarea mea cu oamenii din Ștefănești, atât direct, cât și prin intermediul mass-media.
În 2020, un an care se anunță dificil, cu alegeri repetate ce vor genera instabilitate politică, am convingerea că vom reuși să realizăm mai multe, ca să continuăm transformarea în bine a orașului, să continuăm proiectele începute, dar să și demarăm altele noi, axate exclusiv pe nevoile cetățenilor.
Vă invit să rămâneți aceiași parteneri de nădejde și colaboratori ai mei și ai Primăriei Ștefănești, să manifestăm preocupare pentru localitatea noastră și responsabilitate publică, prin comunicare și participare activă la decizii.
Vă mulțumesc pentru permanentul vostru suport și interes și vă asigur, la rândul meu, că voi rămâne același primar devotat comunității noastre.
Așa să ne ajute Dumnezeu! Cu deosebit respect și considerație, a dumneavoastră, PRIMAR Ioana Jenica DUMITRU”,
a precizat primărița din Ștefănești.
 Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s